BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Yunanistan'a 8 asker tepkisi! Bunları not ediyoruz

Yunanistan'ın 8 darbeci askeri tahliye kararının ardından Türkiye'den çok sert tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın 8 darbeci askeri tahliye kararının ardından ”Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ'cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye'ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler enselerinde olacağız. Eninde sonunda yakalayacağız” demişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ve Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Bozdağ'ın açıklamalarına karşılık vermişti.

Bozdağ iki ülkenin yaptığı karşılıklı sert açıklamaların ardından bugün şu ifadeleri kullandı: "(Yunanistan'ın darbeci askerlerle ilgili yaklaşımı) Komşuluk hukukuna ve aramızdaki uluslararası hukuka aykırı bu yaklaşımlardan fevkalade rahatsısız. Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir. Bunları Türkiye'nin not ettiğini Yunanistan'ın bilmesinde fayda vardır. Konunun NATO ile bir alakası yoktur."