BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  DÜNYA

Türkiye’den Suriye’ye kaçırılan iki lüks otomobile dikkat

Bursa’da bir oto kiralama firmasına ait toplam değeri 400 bin lira olan 2 adet lüks otomobil, kiralama bahanesiyle kaçırılarak Suriye’ye göt...

Abone ol

Bursa’da bir oto kiralama firmasına ait toplam değeri 400 bin lira olan 2 adet lüks otomobil, kiralama bahanesiyle kaçırılarak Suriye’ye götürüldü. Araç sahibi Kağan Çiçek, araçlarının savaşta ya da bombalama maksatlı kullanılabileceğini söyledi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde İzmir Yolu üzerinde bulunan Kağan Çiçek’e ait oto kiralama işyerine gelen Mustafa Kayacı ve Alman uyruklu Philips Bernard isimli iki şahıs, şirkete ait olan toplam değeri 400 bin liralık Audi Q7 marka 16 KC 564 ve 16 DH 666 plakalı iki otomobili kiraladı. 30 Ekim tarihine kadar getirilmesi gereken araçların kendisine ulaştırılmadığından şüphelenen Kağan Çiçek, araçlardaki GPRS bağlantısı sayesinde 2 otomobilin Hatay’ın Reyhanlı ilçesine götürdüğünü tespit etti. Reyhanlı’ya giderek araçlarının peşine düşen Çiçek, GPRS kayıtlarında son olarak araçların Suriye’nin İdlip kentine götürüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine Bursa Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan Çiçek, kendisine yardım edilmesini istedi. Çiçek, "Araçlarımız geri gelmedi. GPRS sistemine baktığımızda Reyhanlı bölgesindeki sınır kapısına yakın bölgelerde araçların dolaştığını fark ettik. Yetkililere müracaat edene kadar iki aracımız da Suriye sınırını geçti. Sınırı geçtikten 40 kilometre sonra araçlardaki GPRS bağlantısını da kaybettik" dedi.

"ARAÇLARIMIZI BOMBALAMAK İÇİN DE KULLANABİLİRLER"
Yaptıkları araştırmada Reyhanlı ilçesinin Beşaslan köyünde sürekli bu şekilde Türkiye’den çalınan lüks araçların kaçak olarak sınırdan geçirildiğini iddia eden Çiçek, şöyle devam etti:
"3 gün Reyhanlı’da konakladık. Bu tarz olaylar şebeke haline geldiğini öğrendik. Karşı gruplarla rehber aracılığıyla görüştük. Suriye’ye götürülen araçların açık oto pazarına çıkartılıp 15 bin dolara satıldığını öğrendik. Bizim maddi zararımız önemli. Aracımız savaşta mı kullanılacak ? İnsanlara mı zarar verilecek ? Bunlar bizim için çok önemli. Yasal işlemleri başlattık. Araçları kiralayanlar belli. Emniyet Müdürlüğüne bilgileri ilettik. Bir bakan yardımcımızın da aracının çalınarak Suriye’ye götürüldüğünü öğrendik. Bunla ilgili yetkililerden yardım bekliyoruz. Mağdur durumdayız."
Çiçek, sektördeki 350 kişinin de bu sıkıntılardan muzdarip olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)