BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den sürekli ona SMS atmış

Fransa’nın eski first lady’si Valerie Trierweiler, çalıştığı Paris Match dergisi ve Le Parisien gazetesine verdiği söyleşilerde, samimi itiraflarda bulundu.

Abone ol

FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande’ı gizli aşkı ortaya çıkınca terk ettiği eski first lady Valerie Trierweiler sessizliğini bozdu.

Çalıştığı Paris Match dergisine konuşan Trierweiler, “Dedikodular vardı ama ben inanmadım. Öğrendiğimde gökdelenden düşmüş gibi oldum” dedi.

Hollande'ın pek çok kişi ile birlikte olduğuna dair dedikodular çıktığını, Julie Gayet hakkında da dedikodu duyduğunu belirten Trierweiler, “Ama o kadar çok dedikodu vardı ki, artık hiçbirine kulak asmıyordum. Benim hakkımda bile söylüyorlardı. Ama öğrendiğimde kendimi gökdelenden düşmüş gibi hissettim” dedi. Trierweiler, “Belki bu size ilginç gelebilir ama bir krizden geçmiyorum. Bu benim ilk ayrılığım değil. Ama bu çok şiddetliydi, çünkü medyatik oldu” diye konuştu.

"SOSYAL KONUTTA BÜYÜDÜM"

Paris Match, Trierweiler’in haberi alınca bayıldığını ve tansiyonun 6’ya düşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını da yazdı. Trierweiler, “Politika ihanetin faturası ağır olan bir dünya ama bunlar benim değerlerim değil. Hiçbir şeyden pişman değilim. Kendimi Elysee’nin yaldızları içinde buldum. Elysee’nin altınlarını hiç sevmedim. İnsanlar çok az biliyor ama annem kasiyerdi, babamın bir bacağı kesikti, ben sosyal konutta büyüdüm. Son aylarda, aslında ne kadar şanslı olduğumu anladım. Yeniden eski hayatıma dönüyorum, ama yeni tecrübelerle” dedi.

"BİZİ İKTİDAR AYIRDI"

Hollande Türkiye ziyareti sırasında eski sevgilisine sürekli SMS de göndermiş. Trierweiler, Hollande ile ilişkisinin nasıl olduğu sorusuna da, “Hindistan gezisi boyunca benim sağlık durumum ve gezinin yolunda olup olmadığını merak eden mesajlar gönderdi” dedi. Eski first lady, “Eğer François Cumhurbaşkanı olmasaydı, belki bugün ilişkimiz devam ediyordu. İlişkimizi iktidar bitirdi. Onu hiçbir zaman aday olması için zorlamadım. Hiçbir zaman Elysee’ye gitme hayalim olmadı” dedi.

“KİTAP YAZACAĞIM"

Le Parisien Magazine’e de konuşan Trierweiler, “30 yıldır ilk kez bekarım ve kendimi özgür hissediyorum. First lady’lik bitti diye hayat da bitmez. Hindistan’a gitmek benim için bütün bunlardan uzaklaşarak özgürlüğe açılmaktı. O nedenle hastaneden çıkıp oraya gittim. Ne olduğumu ve ne söylediğimi sonuna kadar kabul ediyorum. Kimse bana 19 ayda, iyi bir şey yapmadığımı söyleyemez” dedi. Trierweiler, gelecek için planlarının sorulması üzerine de yeniden politika muhabirliğine dönmesinin çok zor olacağını belirterek, “Kitap yazmayı düşünüyorum” yanıtını verdi.