BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den son dakika Kudüs açıklaması! Bu felaket olur

KUDÜS'ün başkent ilan edileceği ve ABD'nin de bu kararı tanıyacağı iddialarıyla ilgili Ankara'dan da son dakika açıklamalar geldi. İbrahim Kalın 'felaket olur' uyarısında bulundu.

Abone ol

KUDÜS ile ilgili dünyayı ayağa kaldıran gelişmeler yaşanıyor. Ankara'dan da bu konuda son dakika uyarılar geliyor. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıyacağı endişe verici. Yeni gerilim ve çatışmalara sebep olur. ABD yönetiminin bu hatayı yapmayacağını umuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın Kudüs ile ilgili son dakika açıklamalarını twitter üzerinden de yayınladı. Arkara arkaya attığı mesajlarda şunları vurguladı;

-"ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberleri, son derece endişe vericidir. Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır.

-Böyle bir adım, zaten kırılgan olan Ortadoğu barış sürecini ortadan kaldıracak ve yeni gerilim ve çatışmalara sebep olacaktır. ABD yönetiminin bu vahim hatayı yapmayacağını ümit ediyoruz. Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünün korunması hayati önemi haizdir" .

Kudüs haritada nerede ve kimin? Kudüs'ün 3 önemi

Kıyamet savaşı çıkaracak Kudüs gelişmesi! Dünya ayağa kalktı