BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den o ülkeye çok sert tepki

Dünya bir kez daha diken üstünde! Tüm uyarılara rağmen balistik füze denemelerinden vazgeçmeyen Kuzey Kore'ye Türk Dışişleri'nden sert tepki geldi.

Abone ol

Kuzey Kore'nin son balistik füze denemesi dünyayı ayağa kaldırdı. ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore için tüm seçeneklerin masada olduğunu açıklarken bir tepki de Türkiye'den geldi. Dışişleri Bakanlığı, füze denemesini en güçlü biçimde kınadığını duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) 29 Ağustos'ta gerçekleştirdiği balistik füze fırlatımı en güçlü şekilde kınandı.

KDHC'nin, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını açıkça ihlal ederek ve uluslararası yükümlülüklerini göz ardı ederek, sorumsuz tutumunu sürdürdüğü belirtilen açıklamada, füzenin komşu bir ülkenin üzerinden seyrettiği rotanın, KDHC'nin benimsediği pervasız ve kışkırtıcı davranışların yeni bir örneğini teşkil ettiği vurgulandı.

Açıklama, "KDHC, bölgesel, küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden balistik füze fırlatımlarına ve diğer faaliyetlerine son vermeli, ilgili BMGK kararlarına uymalıdır." ifadelerine yer verildi.