BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Netanyahu'ya çok sert yanıt!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Benyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki gösterip, "Önce kendi yaptıklarının hesabını versinler" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Sözcü Kalın, Netanyahu'nun sözleri için "Türkiye Cumhuriyeti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik açıklamalarını en sert biçimde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın yaptığı açıklamada İsrail'in uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak, Filistin topraklarını işgal ettiğini ve yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Türkiye Cumhuriyeti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik açıklamalarını en sert biçimde kınıyoruz.

Netanyahu'dan Erdoğan'ı kızdıracak Filistin açıklaması

Uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan, Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, Birleşmiş Milletler kararlarını sistematik biçimde ihlal eden İsrail’in öncelikle kendi yaptıklarının hesabını vermesi gerekir.

İlk kıblemiz olan Kudüs’ü, bir oldu bitti ile işgal devletinin başkenti yapacaklarını sananlar, abesle iştigal etmektedirler.

İsrailli yetkililer ülkemize ve liderimize saldırmak yerine Filistin topraklarının işgaline son vermelidir."

FİLİSTİN'E ÇAĞRI YAPTI, ERDOĞAN'I HEDEF ALDI: Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "1947'den itibaren zaten Filistin hep işgale uğramıştır. İsrail bir işgalci devlettir, İsrail bir terör devletidir" demişti. İsrail'in 14 yaşında bir çocuğu gözleri bağlı şekilde gözaltına almasına tepki gösteren Erdoğan, "14 yaşındaki çocuğu 20'ye yakın İsrailli alçak terörist ne hale getirmişler. Bu ne vicdansızlıktır, bu ne kahpeliktir. Müslüman sıfatı taşıyıp da hala zalimlerin yanında yer alanların olması bizi çok üzüyor. Biz doğrunun, iyinin rızasına uygun olanın peşinde koşacağız" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e çok sert sözler!

Benyamin Netanyahu ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısında gerilimi tırmandıracak açıklamalar yapmış, Filistinlileri Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmeye çağırdı.

Netanyahu, "Filistinliler ne kadar erken Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanırsa barış o kadar erken gelir" dedi.

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak  "Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim" dedi.

Binler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriBinler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriBinler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriBinler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN