BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den İsrail'e jet yanıt!

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Suriye ile ilgili çağrısına anında cevap verdi.

Abone ol

Gazze'ye insani yardım götüren  "Mavi Marmara" gemisine İsrail askerlerince uluslararası sularda düzenlenen saldırıyla gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinde geri adım atan İsrail olmuştu. Kudüs'te bir grup Türk televizyoncu ile bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın çok taraflı küresel ve stratejik işlerden sorumlu siyasi direktörü Pinhas Avivi, "Sorunları bir kenara bırakıp artık geleceğe bakmalıyız" demişti.

TÜRKİYE'DEN JET CEVAP

Herkes bu açıklama sonrası Ankara'nın tavrını merak ediyordu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı İsrail'in çağrısına şu satırlarla cevap verdi: 'Basın aracılığıyla mesaj verme. Senden beklenen adımları at. Tutumumuzda hiç bir değişiklik yok' dedi.

İŞTE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

İsrail makamlarının, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek, Doğu Kudüs’teki Gilo Yahudi yerleşiminde 797 yeni birimin inşasına onay vermesini şiddetle kınıyoruz.

İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun ihlalidir. İsrail’in, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde ve uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen yerleşim faaliyetlerini ısrarla sürdürmesi, iki devletli barış vizyonunu tehlikeye sokmaktadır.

İsrail, Orta Doğu’da kalıcı barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine son vermelidir. Bu çerçevede, uluslararası toplumu da, sözkonusu faaliyetlere gereken tepkiyi vermeye davet ediyoruz.