BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den IŞİD mevzilerine top atışı!

Türkiye'nin IŞİD'i sınır boyunda konuşlanan obüs toplarıyla belirlenen hedeflerin vurulduğu iddia edildi.

Abone ol

Türkiye - Suriye sınırında bulunan Urfa’nın Suruç ilçesine düşen havan mermilerinin ardından, F-16 savaş uçakları tarafından yapılan keşif ve elde edilen istihbarat üzerine sınır boyunda konuşlanan obüs toplarıyla belirlenen hedeflerin vurulduğu iddia edildi.
 
İHA’nın haberine göre, Suriye’de devam eden çatışmalardan seken üç adet havan mermisinin, Urfa’nın Suruç ilçesi Mürşitpınar bölgesinde boş araziye düşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) alarma geçti.
 
Habere göre, Diyarbakır’da bulunan hava üssünden peş peşe kalkan F-16 savaş uçakları, Suriye sınırı boyunca keşif uçuşu gerçekleştirdi.
 
Keşif uçuşu sırasında havan mermisinin geldiği yeri ve birçok noktayı tespit eden jetler, koordinatları Diyarbakır’da bulunan harekat merkezine bildirdi. Verilen koordinatlar doğrultusunda sınırın sıfır noktasında bulunan kara birlikleri, bu bölgeleri obüs toplarıyla vurdu.

Haberde, “Angajman kuralları kapsamında gerçekleştirilen bu operasyonda Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırında bulunan Kobani bölgesindeki IŞİD mevzilerine yönelik olduğu belirtildi. Vurulan hedeflerin IŞİD mevzisi olduğu bilgisi alındı” denildi.
 
Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama ise yapılmadı.

Öte yandan, Türkiye Ordusu, sınıra aralıksız askeri sevkiyat gerçekleştiriyor. Son birkaç gündür Suriye-Türkiye sınırında bulunan ve başta Urfa olmak üzere Gaziantep, Hatay gibi illere zırhlı birlikler, askeri araç, tank ve füze savunma sistemleri sınırdaki hakim noktalara yerleştiriliyor.
 
Özellikle de Diyarbakır’da bulunan 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı çok sayıda birlik, önceki gün “Kirpi” adı verilen zırhlı araç eşliğiyle Suruç ilçesine doğru hareket etti.
 
Ağır zırhlı araçlar ise TIR’lara yüklenip karayolu ile sınır hattına geçiş yapıyor. Çok sayıda tank ve zırhlı aracın yanı sıra birçok askerin de bölgeye gönderildiği öğrenildi.