BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
POLİTİKA

Türkiye'den büyük hamle! Tarihi anlaşmada imzalar atıldı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla geldiği NATO Karargahı'nda çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye, Fransa ve İtalya arasında savunma iş birliği niyet beyanı imzalandı. İş birliğinin ilk adımı olarak SAMP-T hava savunma sistemini temel alan bir sistemin EUROSAM Konsorsiyumu ile Türk firmalarınca analizi yapılacak ve üç ülkenin ortak ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara başlanacak.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı Türkiye'yi temsilen katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, temasları kapsamında önce İspanya, sonrasında ise Fransa ve İtalya ile 2 önemli savunma iş birliği niyet beyanı imzaladı.

Türkiye ve İspanya arasında savunma sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik imzalanan niyet beyanında, İspanya Savunma Bakanı Maria Dolores de Cospedal Garcia'nın, Türkiye-Fransa ve İtalya arasındaki savunma iş birliği niyet beyanına da Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile İtalya Roberta Pinotti'nin imzaları yer aldı.

Sitene Ekle