BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den ABD'ye sert cevap! Yeni kriz mi?

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Türk yargısıyla ilgili sözlerine çok sert bir biçimde cevap verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin Türk vatandaşı Serkan Gölge'nin mahkum edilmesiyle ilgili yaptığı "Derin kaygı duyuyoruz" ifadelerine cevap verdi. Aksoy "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Türk yargısı hakkındaki önyargılı ifadelerini ciddiye almak mümkün değildir" dedi.

Dışişleri'nin açıklaması şu şekilde: 

"Türk vatandaşı olan Serkan Gölge, bağımsız Türk mahkemesi tarafından yargılanmış ve adil bir yargılama sonrasında hüküm tesis edilmiştir. Dava dosyasının içeriğini ve delilleri bilmeyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Türk yargısı hakkındaki önyargılı ifadelerini ciddiye almak mümkün değildir.

ABD'nin kara listeye aldığı Türk! DEAŞ'ın paravan şirketi...

Türk yargısı birilerinin arzusuna veya dışarıdan gelen talimatlara göre değil Türkiye’nin Anayasasına, yasalarına ve delillere göre karar verir.

ABD’li muhataplarımızın bağımsız Türk mahkemelerinin kararlarına saygı duymalarını bekliyoruz."

ABD NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin 8 Şubat tarihinde mahkum edilmesinden derin kaygı duyduklarını belirterek, "Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin, yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk anayasasıyla teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin Türkiye'den ne isteyeceği belli oldu

AĞUSTOS 2016'DA TUTUKLANMIŞTI

Ağustos 2016'da Amerika'dan Hatay'a yakınların yanına gelen Serkan Gölge, "FETÖ'nün kripto elemanı olduğu, Türkiye'de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika'da cemaatle olduğu ve ABD'ye ajanlık yaptığı" şeklinde gelen ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı.