BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den ABD'ye güvenli hat için şok yanıtı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye için Türkiye'ye önerdiği güvenli hat konusunda bomba açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu ''arada bir güven sorunu var. 'O sorun giderilmeden bu gibi şeyleri konuşmak yanlış'' dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasında satıbaşları:

Güvenli bölge konusunu daha önce Cumhurbaşkanımız gündem getirmişti. Ama bundan ne anlıyoruz? Farklı yorumlar hedefler beklentiler olabilir. Bizim beklentimiz farklı onların beklentisi farklı olabilir.

Bizim ABD ile güvenli bölge ya da başka bir konuyu görüşebilmemiz için öne güvenliği yeniden tesis etmemiz lazım. Önce güveni tesis etmemiz lazım dedim. Arada bir güven sorunu var. O sorun giderilmeden bu gibi şeyleri konuşmak yanlış.

ERDOĞAN - TRUMP GÖRÜŞMESİ

Sanırım o açıklama görüşme yapılmadan önce hazırlanmış ABD tarafından. Dolayısıyla tam gerçekleri yansıtmayan bir açıklama oldu. Hemen zaten görüşmeden kısa süre sonra bu açıklamayı yaptılar. Ama önceden hazırlandığı görüşülmeyen konuları görüşmüş gibi yansıtan bir açıklama oldu. Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı zaten görüşmenin içeriğiyle ilgili.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın dün yaptıkları telefon görüşmesinin ardından önce Cumhurbaşkanlığı'ndan, daha sonra da Beyaz Saray'dan açıklamalar geldi. ABD'nin açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından, görüşmenin içeriği ile ilgili olarak yeni bir açıklama daha yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD'nin yazılı açıklamasının 'görüşmenin içeriğini tam olarak yansıtmadığını' belirtirken, Trump'ın 'Afrin'de tırmanan şiddetten kaygı duyduğuna' dair bir ifadesinin olmadığını ve görüşmede, 'Türkiye'deki OHAL'e' değinilmediğini belirtti. Ayrıca Erdoğan'ın, Trump'ın daha önce YPG'ye silah gönderilmeyeceğine dair verdiği sözü de hatırlattığı bildirildi.