BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den ABD'nin tehdidine sert yanıt! Yaptırımlara karşılık...

ABD'nin Türkiye'yi yeni yaptırımlarla tehdit etmesi Türkiye'nin büyük tepkisine neden oldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan ABD yaptırımlarıyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in yeni yaptırım tehdidine yanıt veren Pekcan, ''ABD'nin yaptırımlarına karşılık verdik vermeye devam edeceğiz'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

ABD Başkanı Trump yaptığı skandal paylaşımla  Rahip Andrew Brunson'ın tutuklu kalmasını eleştirirken bu kez Türkiye ile ilişkilerin azaltılacağını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, “Türkiye Papaz Brunson’ı serbest bırakmazsa daha fazla yaptırım uygulayacağız” demişti. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan Mnuchin'a yanıt gecikmedi. Pekcan, ''ABD'nin yaptırımlarına karşılık verdik vermeye devam edeceğiz'' dedi. Bakan Pekcan açıklamasının devamında "Mali piyasalara yöneltilen atak bertaraf edildi" şeklinde konuştu.

ABD'YE KARŞILIK VERECEĞİZ: Pekcan, şunları söyledi: "ABD'nin siyasi konular ile ekonomik işbirliği konularını hassasiyet gözetmeden birbirine karıştırdığına şahit oluyoruz. Bu sadece ABD ekonomisini değil tüm dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilemekte. Türkiye olarak ABD'nin almış olduğu tedbirlere uluslararası ticaret hukukundan gelen haklarımız ile ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun olarak aynı şekilde karşılık verdik ve vermeye devam edeceğiz.

DİYALOG VE İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ: Üreticimizin ve ihracatçımızın bütün pazarlarda her koşulda haklı davalarında her zaman yanlarında olacağız. Umuyoruz ki ABD'li dostlarımız da bu gerçeği en kısa zamanda görecek ve küresel ekonomiyi ve yatırım ortamı açısından yapıcı adımlar atacaktır. Her zaman olduğu gibi kendileri ile diyalog ve işbirliğine açığız"