BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  POLİTİKA

Türkiye'den 177 yıl sonra bir ilk!

Türkiye'yle Belçika arasında bir ilk yaşanıyor. 1938 yılından bu yana tam 177 yıl aradan sonra resmi bir davet gerçekleşti.

Abone ol

1838 yılından bu yana ilk defa Türkiye-Belçika arasında bir resmi davet kabul edildi Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşılandı.

Belçika’ya 177 yıl aradan sonra düzenlenen devlet ziyareti kapsamında Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Belçika Kralı Philippe ve eşi tarafından Kraliyet Sarayı’nda resmi törenle karşılandı.

ERDOĞAN'A RESMİ TÖREN

1838 yılından bu yana ilk defa Türkiye-Belçika arasında bir resmi daveti kabul ederek Belçika’nın başkenti Brüksel’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Belçika Kralı Philippe ve eşi tarafından Kraliyet Sarayı’nda düzenlenen resmi törenle karşılandı. Karşılamada her iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından Erdoğan ve Kral Philippe askerleri selamladı. Belçika hükümet yetkilileri ile tokalaşan Erdoğan, Kral Philippe ve beraberlerindeki heyetler daha sonra görüşmede bulunmak üzere Kraliyet Sarayı’na geçti.

CUMHURBAŞKANI İŞ TOPLANTISINA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü temasları kapsamında ayrıca Belçika Şirketler Federasyonu tarafından düzenlenecek yüksek düzeyli iş toplantısına katılacak.

Federal Parlamento'yu ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ayrı ayrı görüşecek. Egmont Enstitüsündeki konferansta onur konuşmacısı olarak bulunacak olan Erdoğan, Tusk, Juncker ve Schulz tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.