BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03

Türkiye’de torpilin yoksa işin çok zor!

Onun bu ifadesi o kadar tanıdık geldi ki bana, kayıtsız kalamadım.

Türkiye’de torpilin yoksa işin çok zor!

Gökhan İnler, Avrupa Hürriyet’e verdiği röportajda söylemiş.

Onun bu ifadesi o kadar tanıdık geldi ki bana, kayıtsız kalamadım.

Bu yaranın, bu üzücü realitenin altını çizmek, Avrupa’da yetişen, kabiliyetli, eğitimli, alt yapılı, ülkesi için yanıp tutuşan ama gördüğü çifte standartlar ve profesyonellerin amatörce tavırları karşısında ülkesinden soğuyan, uzaklaşan, belki de bulunduğu ülkede asimile olan gençlik ve kayboluşlarını görün istedim…bir kez daha…

Gökhan İnler; İsviçre’de doğup, büyüyen, Şu an Napoli’de top koşturan, aslında Türkiye’de üç büyüklerde oynamak isteyen ama ’’onlar beni yarı yolda bıraktı’’ diyen bir futbol yeteneği…

‘’Türk kulüpleri tarafından ilgi görmemem ben de büyük bir hırs oluşturdu, bana güç verdi, bir gurbetçi olarak gördüm ki, Türkiye’de tanıdığın/torpilin olmadığı zaman büyük kulüplere girebilmek çok zor, 3 büyüklerde tanıdığım olmadığı için Türkiye’de beğenilmedim’’

Böyle anlatmış derdini…

Gökhan İnler kendi durumunu ifade ederken birçok Avrupalı gencin sorununu dile getirmiş aslında…

Avrupa’da yaşayan Türk gençlerinin kendi ülkelerinden uzaklaşması tam da böyle başlıyor…
Yine İsviçre’de Murat Yakın, Hakan Yakın’lar İsviçre dergilerine ‘’ben kendimi İsviçreli gibi hissediyorum’’ türü röportajlar verdikleri zaman, yer yerinden oynuyor…sözde milliyetçi geçinenler, olayın iç yüzünü bilmeden verip veriştiriyor bu gençlere…

‘’Ben Türkiye için oynamak isterken, kadroya dahi davet edilmedim ama İsviçre’nin A milli takım hocası Kobi Kuhn teke tek görüşmek için kulübüme geldi. Beni önemsediğini, ciddiye aldığını ve istediğini gösterdi. Ben de bu güveni haklı çıkarmak istedim, futbolda pasaportların önemi yok’’ diyor Gökhan…

Gökhan, İsviçre medyasına ‘’ ben kendimi İsviçreli gibi hissediyorum’’ derse, gördüğünüz gibi kimsenin tek kelime etmeye hakkı yoktur. Veya; İtalya medyasına ‘’kendimi İtalyan gibi hissediyorum’’ da diyebilir.

Bu işler böyle…

Avrupa’daki Türk gençleri, hak ettikleri ilgiyi göremedikleri için kendi ülkelerinden uzaklaşmakta, asimile olmakta, kendini bir Alman gibi hissettiğini söylediğinde de ana avrat küfürler havada uçuşmakta. Türk klasiği bu.

Şunu kesin bilgi olarak geçmek istiyorum ki; Avrupa’daki zeki,eğitimli, başarılı Türk gençleri kendi ülkesinden en uzakta olanlar.

Yüksek okul okuyan Türk genci, illa ki asimile oluyor. Kendilerini Türk gibi hissetmiyorlar…
Devletimiz, Avrupa’da, Hristiyan ailelere evlatlık verilen kimsesiz Türk çocuklarının keşfine çıkarken, asıl kazanmak zorunda oldukları kabiliyetleri ve beyinleri teğet geçiyorlar.

‘’Torpil’’ kelimesi ve uygulaması ülkemiz de baş sıraya oturmuş, sistemin önemli parçası olduğundan Avrupa’da yetişen genç Türkiye’yi anlamakta zorluk çekiyor.

Avrupa’da; Emeğe, eğitime, kabiliyete, zeka’ya verilen öncelik ve adalet ülkemizde işlemediğinden yüksek okul okuyan, en az üç dil bilen bu beyinler, torpil/yalan /dolan üçlemesinden, nasibini alır almaz,’’Türkiye’de yapamam’’ deyip, ait oldukları yere geri dönüyorlar, bunu yapanlarda var…

Avrupa’da yetişen Türk gençlerine tavsiyem; doğup büyüdükleri, eğitim aldıkları ülkeye hizmet etsinler.