BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Türkiye'de terörü Olimpos tanrıları azdırdı

Artan terör saldıları Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın gündeminde. Kamalak hatalı politikalara dikkat çekti.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1960 ihtilalinden sonra ''Olimpos tanrılarının'' Türkiye'de büyük yanlışlar yaptığını belirterek, ''Kendilerini Olimpos tanrısı gibi görüp, 'ben yaparım' mantığıyla hareket edenler Türkiye'yi bu noktaya getirmişlerdir. Türkiye'deki terörü Olimpos tanrıları azdırdı'' dedi.

Kamalak, ülkede yaşanan terör olaylarının toplumun tüm kesiminin yüreğine acı verdiğini söyledi.

Türkiye'de ''Olimpos tanrılarının'' bulunduğunu söyleyerek, bunların özellikle 1960 ihtilalinden sonra toplumun ortak değerlerini tahrip eden uygulamalara imza attığını savundu.

İSLAM MİLLETİ BİR ARADA TUTAN ÖNEMLİ GÜÇ

Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siz İslama irtica derseniz, kendi kendinize iç düşman yaratırsınız. Bu milleti nasıl bir arada toplayacaksınız?

Şanzımanı dağıtılmış bir araçta 4 tekeri bir arada tutabilir misiniz? Arabanın şanzımanı neyse toplumun ortak değerleri de odur. Bizim milletimizi bir arada tutan en önemli güç İslamdır. Bundan uzaklaştıkça bu milleti bir arada tutmak zorlaşır. Kendilerini Olimpos tanrısı gibi görüp, 'ben yaparım' mantığıyla hareket edenler Türkiye'yi bu noktaya getirmişlerdir. Türkiye'deki terörü Olimpos tanrıları azdırdı.''

MENDERES VE İKİ BAKANINI OLİMPOS TANRILARI ÖLDÜRDÜ

Kamalak, Adnan Menderes ve 2 bakanın da öldürüldüğünü iddia ederek, ''Bilerek idam edildi demiyorum. Çünkü idamda bir hukuki meşruiyet vardır. Bir insan adil mahkemeden yargılanıp suçlu bulunabilir. Burada bir meşruiyet olur. Ama Menderes ve 2 arkadaşı öldürülmüştür. Olimpos tanrıları tarafından öldürülmüştür'' görüşünü savundu.

MİLLİ GÖRÜŞ BÖLGEDE BİRİNCİ PARTİYDİ

1996 yılına kadar Milli Görüş'ün bölgede birinci parti olduğuna dikkati çeken Mustafa Kamalak, Milli Görüş'ün birinci parti olduğu dönemde bölgede terörün yok denecek kadar az olduğunu ileri sürdü. Kamalak, Milli Görüş hareketinin önünün kesilmesi ve bölgede uygulanan yanlış eğitim ve ekonomik politikalar sonucunda terörün daha da arttığına vurgu yaptı.

Terörün çözümünün İslam kardeşliğinden geçtiğine vurgu yapan Kamalak, ''Rabbimiz, kitabımız, kıblemiz, bayrağımız, ezanımız bir. Biz olmak için başka neye ihtiyacımız var. Ayrılıkları değil, ortak değerleri güçlendirecek adımlar atılmalıdır'' diye konuştu.

''KANDİL'E YAPILAN HAVA HAREKATI''

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kandil'e yapılan hava harekatı için de, ''Elbette dışarıda sızma varsa, devlet bunu önleyecek tedbiri almak zorundadır. Evin içini su bastıysa ve bu su dışarıdan geliyorsa, bu suyun önünü kesersiniz. Ama evin içindeki sistem bozuk ve su evin içindeki borudan fışkırıyorsa evin içindeki sistemi düzeltmek gerekir'' dedi.

Kamalak, hava harekatı sırasında sivil insanların hedef olmaması için dikkat edilmesini isteyerek, Hazreti Ömer'in ''zulüm ile bir damla kan dökse biri, o bir damla kan girdap olur boğar bizi'' sözünü hatırlattı.