BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Türkiye’de su sıkıntısı var mı ?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şubat ayından itibaren yağışları normal almaya başladık. Türkiye’de içme suyu açısından bir proble...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şubat ayından itibaren yağışları normal almaya başladık. Türkiye’de içme suyu açısından bir problem olmayacak” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi’yi kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen kabulde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, “Türkiye’de su sıkıntısı var mı, İstanbul’daki su kesintilerinin sebebi nedir?” sorularına yönelik olarak şu cevabı verdi:
“Şubat ayından itibaren yağışları normal almaya başladık. Türkiye’de içme suyu açısından bir problem olmayacak. İstanbul’da su verilecek. İstanbul’da sadece barajlardan su vermiyoruz. 7 tane barajdan su akıyor İstanbul’a. Melen’den akıyor, Sakarya nehrinden ve ayrıca Yeşilçay projesi var ve oradan da su veriyoruz. Böylece İstanbul’da şuan da B Planını hayata geçirdik. Diğer şehirlerimizde de bir problem yok. Bütün şehirlerimizin su meselesini masaya yatırdık, bir sıkıntı yok. Sıkıntı olan illere anında müdahale ediyoruz. Gücümüz ve tecrübemiz var. 76 şehrimize 2040-2050 yılına kadar su temin edecek tesisleri yapmıştık daha önce. Modern arıtma tesislerini inşa etmiştik. İyi ki yapmışız. Şuan da bir sıkıntı olabilirdi ama şuan da bir sıkıntı yok. İstanbul’daki su kesintilerine gelecek olursak bir ara elektrikte kesinti olmuş. Terkos’tan su pompalayan tesislerdeki kesinti sebebiyledir. Geçici bir meseledir.”

KKTC’YE SU TEMİNİ PROJESİ
Türkiye’den KKTC’ye su temini projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, projenin Eylül ayı sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’de Mersin Anamur’da yaptığımız baraj bitti ve Geçitköy barajına aktaracağız. Aradaki mesafe 107 kilometredir. 7 Mart 2014 tarihinde 2 baraj da bitti. Şimdi denize boru döşeniyor. Bu yıl içinde suyu vereceğiz. Dünyada çok önemli bir teknolojik projedir. Bin 450 metre derinlik söz konusudur. Bayram sonu boru döşemesini göreceğim. Deniz yapılarında borular döşeniyor. Muhteşem bir proje ve bu yıl içinde bitecek. Eylül ayının sonunda bitimini bekliyoruz.”
(İHA)