BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de sigortalı sayısı 16 milyon

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sigortalı sayısının 16 milyonu geçtiğini söyledi.

Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de ilk defa geçen yıl, uyguladıkları teşviklerden sonra sigortalı sayısının 16 milyonu geçtiğini söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, “Torba tasarı” olarak anılan, bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri devam ediyor.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, tasarının 60. maddesiyle yeni işletmelere teşvik uygulaması getirildiğini belirterek, “Eski işletmelerin ne suçu var? Yeni kurulan işletmede çalışan işçinin, işveren payına düşen primi, işsizlik sigortası fonundan karşılanacak ama eski işletmeninki karşılanmayacak. Bu adaletsizliktir” dedi.
Ömer Dinçer, eski işletmelerin de geçmişte bir çok teşvikten yararlandıklarını belirterek, hiç bir işletmeye ömür boyu teşvik yapılmayacağını söyledi.

Burada istihdamı teşvik ettiklerini kaydeden Dinçer, “Namuslu vatandaşlar için çok daha düzgün, yeterli teşvik yapıyoruz. Primini vaktinde ödeyen, düzgün çalışan işadamlarına, işgücü üzerindeki kamu maliyetlerinin yüzde 17'sini indiriyoruz. Bundan daha iyi bir teşvik yok. Biz namuslu çalışan vatandaşlarımızı koruyoruz” diye konuştu.

Bakan Dinçer, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de ilk defa geçen yıl, uyguladıkları teşviklerden sonra sigortalı sayısının 16 milyonu geçtiğini belirterek, şu anda da 16 milyon 66 bin insanın prim ödediğini bildirdi.