BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de petrol aramaları sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan, dünyanın kullandığı teknolojiyle petrol ve doğalgaz araması yaptıklarını söyledi.

Abone ol

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan, Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve beraberindekiler Akçakoca TPAO Doğalgaz Çayağcı Proses tesislerinde bir araya gelerek incelemelerde bulundular.

Mercan, ziyaret sonrası yaptığı konuşmada Türkiye'de üretilen doğalgazın yarısının Akçakoca'da üretildiğini belirterek, "Türkiye petrolleri olarak hem de özel sektör olarak doğalgaz ve petrol aramalarımız devam ediyor. Bu anlamda denizde ve karada arama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah çıkar. Ağırlıklı olarak Trakya'da doğalgaz arama çalışmalarımız var. Petrol olarak da Trakya'da biraz var fakat çok değil. Güneydoğu'da da Adıyaman ve Batman'da arama çalışmalarımız var. Türkiye'de sadece petrol ürünlerini toplasanız sadece 40 bin varil. Bunu Azerbaycan'da sadece bir sahada bulabilirsiniz. Bizim üretimimiz komşularımıza göre çok az ama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Doğalgaz ve petrol aramalarında ümitsiz olunmaması gerektiğini belirten Mercan, "Bakanlık olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Dünyada petrol ve doğalgaz aramaları konusunda çağdaş son teknoloji neyse bütün bunlar seferber ederek yeterli parayı da ayırarak arama faaliyetlerini sürdürüyoruz. Ümidimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Bulgulara göre hareket ediyoruz. Türkiye'de doğalgaz üretiminde belli bir fakirliliğimiz var. Komşulara göre fakiriz ama yarın Türkiye'de ne olacağı belli değil ön yargıyla değil beklentiyle araştırıyoruz" diye konuştu.