BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  GÜNCEL

'Türkiye'de kadınlar aile içi şiddete karşı korumasız'

AKP Gaziantep milletvekili ve partinin kadın yolları başkanı Fatma Şahin ve kadın hakları savunucusu, avukat Hülya Gülbahar BBC Türkçe'den Elif Kalaycıoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Abone ol

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch'ın bugün yayınladığı rapora göre, Türkiye'de kadınlar aile içi şiddet karşısında korunmasız. Türkiye'de mevcut yasal çerçevenin dayanağı 4320 sayılı Ailenin Korunmasına İlişkin Kanun.

Hak örgütünün raporu 2007 yılında yapılan değişiklikler sonrası, Türkiye'deki yasal çerçevenin önemli ilerleme kaydettiğini belirtiyor. Ancak, hala yasal boşluklar ve uygulamada yaşanan sorunlar olduğunu da tespit ediyor.

Şiddete uğrayan kadınların korunmasız kalmasına yol açan sorunlar arasında, boşanmış ya da evli olmayan kadınların yasa kapsamına girmemesi ve polis, hakim ve savcıların görevlerini ihmal etmesi var rapora göre. BBC Türkçe'den Elif Kalaycıoğlu AKP Gaziantep milletvekili ve partinin kadın yolları başkanı Fatma Şahin'e, mecliste sunduğu yeni yasa tasarısının hangi sorunları gidermeyi hedeflediğini sordu: