BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.492,16
HABER /  DÜNYA

Türkiye’de bilirkişi terörizmi var

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın 2010 yılında turizmci Ahmet Bayer’in villasında ölümüyle ilgili davanın duruşmasına şubat ayına ertelendi. O...

Abone ol

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın 2010 yılında turizmci Ahmet Bayer’in villasında ölümüyle ilgili davanın duruşmasına şubat ayına ertelendi. Oğlu hakan Bayer’in tutuklu yargılanmasını eleştiren Ahmet Bayer, Türkiye’de "tam bir bilirkişi terörizmi" yaşandığını savundu.
Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde, turizmci Ahmet Bayer’in Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesindeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Genç mankenin ölümüyle ilgili TCK’nın 82/1. maddesini içeren ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer (56) ile oğlu Volkan Bayer (24) ve tutuklu oğlu Hakan Bayer (26) ve TCK’nın 281. maddesini içeren ’delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak’ suçundan 7.5 yıl hapsi istenen yardımcıları Murat Umirov (35)’un yargılanmalarına bugün Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, sanık işadamı Ahmet Bayer, oğulları Volkan Bayer, tutuklu Hakan Bayer, villada yardımcı olarak çalışan Murat Umirov ve avukatları ile manken Baş’ın babası Mehmet Baş, avukatları Fahri Safa Küpçü,İbrahim Ateş ve Faruk Zorba katıldı.
Duruşma İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek dosyanın beklenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

BABADAN SERT ELEŞTİRİ
Duruşma çıkışı gazetecilere açıklama yapan davanın sanıklarından tutuksuz yargılanan turizmci Ahmet Bayer, şöyle konuştu:
“Anayasa Mahkemesi kararlarının Muğla’da geçersiz olduğunu gördük. Geçen hafta basına yansıyan bir karar vardı. Tutukluluk bir tedbirdir. Cezaya dönüşmemelidir. Eğer tutukluluk hali devam edecekse, sadece kanunda belirtilen maddelere göre değil, tam olarak açıklanması gerekir. Sayın mahkeme burada oğlumla ilgili hiçbir gerekçe göstermeden sadece kanun maddesi sayıp oğlumun tutukluluğunun devamına karar verdi."
Türkiye’de "tam bir bilirkişi terörizmi" yaşandığını öne süren Bayer, "6,5 aydır İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor gelmesini bekliyoruz. Halbuki Muğla Adli Tıp raporu 6 ay evvel çıktı. Bu raporda, çok net ve açık şekilde ‘Aslı Baş’ın intihara eğilimi mevcuttur. İki kişi dahi o boyutta, o cüssede insanı üzerinde darp, cebir izi oluşturmadan aşağı atması mümkün değildir’ diyor. Nitekim rahmetlinin üzerinde hiçbir şekilde darp-cezir bulunmadığı savcılıkta ve hastanede yapılan muayene tutanağında ve otopsi raporunda tespit edildi. Bu rapora rağmen rapor tekrar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ama tüm bunlara rağmen oğlum 16 aydır ortada hiçbir suç delili olmadan tutuklu. Artık adalete güvenimiz kalmadı. Adalete güvenim sıfır. İsterlerse raporu Uluslararası bir adli tıp kurumuna göndersinler, ama oğlumun hiçbir suçu yokken içeride tutulması adaletsizliktir” dedi.
(İHA)