BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Türkiye, Zarrab davasına misillemeye mi hazırlanıyor?

ABD, Reza Zarrab davasıyla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışırken, Türkiye'nin de karşı hamle olarak bir Amerikalı yetkiliyi terör suçundan Türkiye'de yargılayabileceği konuşuluyor.

Abone ol

Reza Zerrab'ın ABD'deki yargılaması devam ederken bu dava üzerinden Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yönden köşeye sıkıştırılmak istendiği belirtiliyor. Davanın hukuksuz ve mesnetsiz olduğu yönünde hükümetten ardı ardına açıklamalar gelirken, Reza Zarrab ve Hakan Atilla'yı elinde tutan ABD'ye karşı Türkiye'nin yeni bir hamleye hazırlandığı iddia edildi. İddiaya göre, ABD IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk PKK'ya destek verme ve bin üzerinde asker, polis ve sivilin ölümünden sorumlu tutularak Türkiye'de yargılanacak.

Yenişafak bugün manşetten verdiği haberde çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Habere göre, ABD IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye, Irak ve Türkiye’deki terör saldırılarını organize ettiği gerekçesiyle Türkiye tarafından yargılanacak. McGurk, Türkiye’de bin üzerinde asker, polis ve sivilin ölümünden bizzat sorumlu tutulacak ve hem savaş suçlusu hem terör destekçisi olarak yargılanacak.

"ÖRGÜT ÜYESİ OLARAK CEZA ALABİLİR"

Haberde terör örgütüne hem silah hem lojistik destek sağlayan McGurk’ün eylemlerinin ülkemizdeki terör mağdurlarını harekete geçirdiği ifade edildi. McGurk'ün, Türk Ceza Kanunu uyarınca örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin örgüt üyesi olarak cezalandırılabileceği öne sürüldü.

"DAVA AÇMAYA HAZIRIM"

Haberde, Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Güner’in “Ben vatan uğruna babamı feda ettim. PKK’nın hain saldırıları karşı destek veren ve PKK’yı finanse eden McGurk’a dava açarım. Yeter ki devlet bana destek versin. Önüme bu kişinin PKK’ya yardım yaptığına delillerin sağlanması halinde ben daha açmaya hazırım” görüşüne yer verildi.

ZARRAB DAVASINA KARŞI HAMLE Mİ?

McGurk'ün Türkiye'de yargılanabileceği iddialarının gündeme gelmesi Reza Zarrab davasıyla Amerika tarafından zor duruma düşürülmeye çalışılan Türkiye'nin karşı hamlesi olarak yorumlandı.