BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.487,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ve Rusya sonunda anlaştı! Yasak kalkıyor!

Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Rusya'nın getirdiği 'domates ihracatı yasağı' bir-iki gün içinde kalkıyor.

Abone ol

Rusya ile uçak krizinin ardından domatese getirilen ithalat yasağına yönelik kısıtlamaların bir-iki gün içinde kalkması bekleniyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın Türkiye'den domates ithalatına yönelik kısıtlamaların bir-iki gün içinde kalkmasının beklendiğini söyledi.

İki ülke geçen yıl yaz aylarında sağlanan normalleşme ile birlikte birçok ürün üzerindeki engeli kaldırmış ancak Türk domateslerinin Rus pazarlarına ithalatı üzerindeki kısıtlamalar kaldırılamamıştı.

ÇÖZÜLDÜ DİYEBİLİRİZ

Dünkü Erdoğan - Putin zirvesinin ardından konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, bu engellerin 1 Ekim'den önce kaldırılmasını beklediğini belirtti.

"Yasak kalkıyor mu?" sorusuna "Kalkıyor" diyerek yanıt veren Zeybekci, yasağın 1 Ekim'den önce kalkıp kalkmayacağının sorulması üzerine ise "İnşallah, teknik anlamda onu göreceğiz 1-2 gün içinde. Bunun kararını duyduk ama resmi olarak da teyit edilmesini istiyoruz. (Bu konu) Çözüldü diyebiliriz, teyidini devlet başkanının (Putin) ağzından duyduk ama ilk yüklemeyi yapana kadar bekleyeceğiz" dedi.