BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  EKONOMİ

'Türkiye turizm potansiyeli yüksek bir ülkedir'

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy,Türkiye'nin dünyanın en büyük 5 turizm ülkesinden bir olduğunu ve geleceğini bu sektörde şekillendireceğini ifade etti

Abone ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin geleceği turizmdir. Bu, bizim ekmeğimiz. Ekmeğimiz olduğu kadar, itibarımız" dedi.

Ulusoy, valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, geçen yılki turizm rakamlarını yukarı çekmek için uğraştıklarını söyledi.

"Türkiye, turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde" diyen Ulusoy, şöyle devam etti:

"Otel yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin geleceği turizmdir. Bu, bizim ekmeğimiz. Ekmeğimiz olduğu kadar da itibarımız. Hem ekmek yemeye hem de itibarımızı korumaya çalışıyoruz. Kastamonu da turizm anlamında zengin şehrimiz. Kastamonu'nun 3 kelimeye çok iyi sahip çıkma lazım. Bunlardan birisi tanıtımdır, ikincisi yine tanıtımdır, üçüncüsü de yine tanıtımdır. Üzerimize düşeni yapacağız. Çıkardığımız Karadeniz kitaplarında Kastamonu'ya özel yer verdik. Televizyonlarda anlatmaya çalışacağız, burayı cazibe merkezi haline getirmeye çalışacağız çünkü Kastamonu'da artık havalimanı var."

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turizm ve tanıtımın sabır işi olduğunu belirten Günaydın, tohumu ekeceklerini, hasat dönemine kadar beklemeyeceklerini, çalışmayı sürdüreceklerini anlattı.

Günaydın, tanıtımın çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Japonya'ya Kastamonu'yu götüreceğiz"

"Başkanımız bize çok değerli katkılar veriyor, verecek. Eylülde yapılacak JATA Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Kastamonu standı açıyoruz ve Japonya'ya Kastamonu'yu götüreceğiz. JATA Fuarı, Kastamonu için çok önemli olacak çünkü biz oraya, dünya kültür miras listesinin ön listesine giren Mahmutbey Camisi'nin maketini yaparak gideceğiz. Biliyorsunuz, turizmde dünya kültür miras listesi önemli bir göstergedir. Seyahat acenteleri, seyyahlar bu listelere bakarak turlarını organize eder. Bu avantajı, Kastamonu lehine kullanmak için bütün kuruluşlarla işbirliğine ağırlık veriyoruz ve bunun meyvelerini toplamaya ağırlık vereceğiz."

Günaydın, kente gelen turist sayısında her yıl artış olduğunu, 2008'de 150 binli rakamlardan 450 binli rakamlara gelindiğini sözlerine ekledi.