BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  DÜNYA

TÜRKİYE, TARİHİ TOPRAKLARINI ERMENİSTAN’A İADE ETMELİ

Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnaksutyun) Partisi’nin, Hay Dat (Ermeni Davası) Ofisi Başkanı Giro Manoyan, Türkiye’nin "Ermenistan’ın tari...

Abone ol

Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnaksutyun) Partisi’nin, Hay Dat (Ermeni Davası) Ofisi Başkanı Giro Manoyan, Türkiye’nin "Ermenistan’ın tarihi topraklarını" er ya da geç iade edeceğini savundu.
"Toprakların iadesi meselesi, soykırıma yönelik bir tazminat meselesi değildir" diyen Manoyan, "Bu topraklar, Ermeni halkının hakkıdır. Soykırım konusunda bir anlaşma olsun veya olmasın, bu topraklar, ABD Başkanı Woodrow Wilson’ın haklı kararıyla Ermenilere ait topraklardır" ifadelerini kullandı.
Manoyan, "Bugün ve yarın bu topraklara kim hakim olursa olsun, bu toprakları kim yönetirse yönetsin, buralar Ermeni toprağıdır. Bu Türkiye olmuş, Kürdistan olmuş fark etmez. Bu topraklar Batı Ermenistan bölgesidir" şeklinde konuştu.
Ermenistan’ın henüz resmi olarak herhangi bir toprak talebinde bulunmadığını vurgulayan Manoyan, "Fakat Sovyetler Birliği zamanında bile Ermenistan, bugünkü sınırlarını ne kabul etti ne bu konuda bir anlaşmaya vardı ne de bu bir uzlaşı oldu" dedi.
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Wilson Haritası’nın 90’ncı yıl dönümü olan 23 Kasım 2010’da yaptığı konuşmada, bu haritanın Ermenistan için önemine değindiğini hatırlatan Manoyan, "Ermeniler’in bunu (Wilson Haritası) unuttuğunu söylemek yanlış olur, Ermenistan’ın bu konuları daha net ve güçlü bir şekilde gündeme getirmesi büyük önem taşımaktadır" yorumunda bulundu.
Bu arada Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokollerin, resmi toprak talebi önünde açık bir engel teşkil ettiğini söyleyen Manoyan, "Ermenistan bu protokollerden imzasını çekmelidir" dedi.
(İHA)