BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Suriye'ye mi giriyor Rusya'dan açıklama

RUSYA Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmek için hazırlık yaptığını iddia etti. Rusya'nın iddiasına Türkiye ve ABD'den yanıt geldi.

Abone ol

RUSYA Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahaleye hazırlandığına inanmak için ciddi nedenleri olduğunu söyledi.

Konaşenkov, Türkiye-Suriye sınırında yaşananların, Ankara'nın bir askeri müdahale planladığına yönelik düşüncelere yol açtığını söyledi.

İgor Konaşenkov
Rusy Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov


Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Konaşenkov "Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye topraklarında aktif eylemler gerçekleştirmek için gizli bir hazırlık içinde olduğunu gösteren işaretler giderek artıyor" dedi.

ZAHAROVA: SINIR İHLALİ YAPMADIK

Türkiye'nin Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki açıklamasına Rusya cephesinden yanıt geldi.  Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rus uçaklarının sınır ihlali yapmadığını iddia etti. 

Açıklamada Ankara'nın Moskova'nın söz konusu ihlal ile ilgili istediği kanıtların iletilemediği iddiasına da yer verildi. 

TÜRKİYE'DEN İDDİALARA NET YANIT

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'nin Suriye'de askeri bir müdahale hazırlığında olduğu iddiasına Türkiye'den yalanlama geldi. Reuters'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili Rusya'nın iddialarının Suriye'de kendi suçlarına yoğunlaşan dikkati dağıtma amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Ruslar kendi Suriye'de işledikleri suçları saklamaya çalışıyorlar. Suriye'yi halihazırda istila eden bir ülke olarak sivillere yönelik saldırılardaki dikkati dağıtmaya çalışıyorlar. Türkiye kendi güvenliğine sağlamak için her türlü önlemi alma hakkına sahiptir.'

AÇIKLAMA YAPAMAYIZ!

Öte yandan Suriye'ye müdahale iddialarına bir yanıt da ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahale hazırlığında olup olmadığı konusunda açıklama yapamayacağını söyledi.

Kirby, ‘Rusya'nın açıklamalarını kabul ya da reddetmesinin mümkün olmadığını' da ekledi. 

Kirby, şunları söyledi:

"Rusya'nın Türkiye ordusunun sınırdaki hareketlerine dair açıklamalarını tasdikleyebilecek, onaylayacak, reddedecek ya da tartışacak konumda değilim."

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri
Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri

SUUDİ ARABİSTAN ASKER GÖNDERMEYE HAZIR!

Suudi Arabistan, IŞİD'e karşı mücadelede Suriye'ye asker göndermeye hazır olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyonla beraber IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını söyledi.

Asiri, "Eğer koalisyon yönetimi de aynı fikirde olursa, Suudi Arabistan mücadeleye katkı koymak istiyor, çünkü hava operasyonlarının ideal çözüm olmadığına inanıyoruz. Hava ve kara operasyonları birlikte yürülmeli" dedi.