BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.435,46
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Suriye'nin helikopterini düşürdü

Suriye sınırında düşürülen helikopterin, Türkiye tarafından düşürüldüğü açıklandı.

Abone ol
Türkiye-Suriye sınırındaki gerginlik artıyor! Türkiye, değişen angajman kuralları gereği, sınırı ihlal eden Suriye helikopterini dün vurduğunu duyurdu.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, helikopterin sınır ihlali yaptığı için Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı.
 
Suriye ordusuna ait bir helikopter sınır ihlali yaptığının belirlenmesinin ardından Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından dün vurularak düşürüldü. Açıklama Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, düşen Suriye helikopterinin Türkiye tarafından vurulduğunu açıkladı.

ANGAJMAN KURALLARI DEĞİŞMİŞTİ

Suriye helikopterinin düşürülmesi ile angajman kuralları tekrar gündeme geldi. Angajman kelime olarak yükümlülük altına girme, taahhüt etme, toplumsal, siyasal bir eylemin içinde yer alma ve ona bağlanma anlamlarını taşıyor. Türk uçağının Akdeniz'de düşürülmesi sonrası Suriye'ye karşı angajman kurallarını değişmiş ve Suriye sınırı boyunca askeri hazırlıklar yapmıştı. Yeni angajman kuralları gereği, Suriye tarafından sınıra yaklaşan her askeri unsur tehdit olarak değerlendiriliyor.

İŞTE DÜŞÜRÜLEN O HELİKOPTER- TIKLA

ARINÇ NELER SÖYLEDİ?

Vurulan Suriye helikopterinin, Türkiye sınırını 2 kilometre hudut ihlali ettiğini söyleyen Arınç, pilotların hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edildiğini söyledi. İhlalin devam etmesi üzerine Malatya'dan havalanan uçakların saat 14:25'te füzeyle vurulduğunu anlatan Arınç, uçağın Suriye topraklarına düştüğünün tespit edildiğini, mürettebatla ilgili herhangi bir bilgiye ise kendilerine ulaşmadığını kaydetti. Türkiye'nin uçağımızın düşmesinin ardından özellikle Akçakale, Viranşehir bölgesine sürekli taciz ateşi açıldığını kaydeden Arınç, değişen angajlan kuralları gereği belirtilen operasyonun yapıldığını ifade etti. 
 
ANGAJMAN KURALLARI DEĞİŞMİŞTİ
 
Geçen yıl Temmuz ayında Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye angajman kurallarını değiştirmişti.
 
Ankara, uyarı yapmadan sınırını ihlal eden veya tehdit eden Suriye askeri hava araçlarına ateş açacağını bildirmişti.
 





1.20130917002951.jpg


2.20130917003026.jpg