BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
HABER /  POLİTİKA

Türkiye Suriye'de 2 kente daha giriyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'deki operasyonlarla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türkiye'nin Suriye'nin Münbiç ve Rakka kentine de gireceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili flaş bir gelişmeyi paylaştı. Terör örgütleriyle mücadele noktasında Türkiye'nin kararlılığını dile getiren Erdoğan Münbiç ve Rakka'da operasyon başlatılacağını açıkladı. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

MÜNBİÇ VE RAKKA'YA YÖNELECEĞİZ

"Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz.

OBAMA'YLA UZUN UZUN KONUŞTUK

Dün akşam Sayın Obama'yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok.

BUNLARIN HEPSİ AYNI

Rakka'da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz.' Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı.

SİNCAR'A MÜSADE ETMEYCEĞİZ

Suriye ve Irak'ta, şu anda Kerkük'te, Musul'da, Telafer'de, Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var. "

ŞEHİT SAYISI DEĞİŞTİ

Ben bugüne kadar 241 kardeşimiz şehit oldu dedim ama o gece trafik kazalarında 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben onun için 246 şehidimiz var diyorum. O bölgelere gelirken trafik kazalarında şehit olan kardeşlerimizi de dahil ettik. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar ölü değil, diridirler diyor Rabbimiz. Onlar bizimle beraber.

İKİ YILDA 17 BİN 274 ATAMA

Ataması yapılann her bir kardeşimi tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. İki yılda terörle mücadele yasası kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 274'ü buldu. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları yanında bizim kendilerine sunduğumu imkanların sözü dahi edilemez. Eskiden şehitlik ve gazilik şartları çok dar tutulmuştu. Biz siviller dahil, tabi afet mağdurları dahi, güvenlik hizmetlerinde çalışırken malul olanlar dahil kapsamı olabildiğince genişlettik. Devletin ve milletin hizmetinde görev yapan herkesin şehit yakınlığı ve gazilik statüsü kazanabilmesini sağladık.

HİÇ BİR MADDİ KARŞILIK İNSANIN CANINDAN DAHA KIYMETLİ DEĞİL

Medyada ve muhalefet partileri içinde hala şehit yakınlarını ihmal ettiğimiz yönündeki eleştirilere şunu söylüyorum, Biz 2011 yılında farklı bakanlıklar ve kurumlar için yönetilen çalışmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda topladık. Bu bir ilkti. Şehitlerimizin mirasçılarına ciddi miktarda nakdi tazminat ödeniyor.

30 ÜZERİNDEN İKRAMİYE VERİLİYOR

Emekli aylığı bağlanıyor, 30 yıl üzerinden ikramiye veriliyor. Tabi hiç bir maddi karşılığın insanın canını feda etmesinden daha kıymetli olmadığını biliyoruz. Amacımız bu ülkede hiç kimsenin aç kalmamasını, herkesin insanca bir hayat sürdürmesini sağlamak. hedefimiz bu inşallah bu gerçekleşecek.

DEVLET MİLLETE AİTTİR

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı hadiseye bir çok farklı açıdan bakmak mümkün. Biz Türkiye nasıl kurtulur, devletin sahibi kimdir sorularına cevap arayan bir ülkeydik. 15 Temmuz'da buna net bir cevap bulduk. Devletin sahibi millettir. Türkiye'yi kurtaracak yegane güç de milletin kendisidir. Millete rağmen olmaz. 15 temmuz darbe girişimi FETÖ'Nün devleti gaspetme çabasının son halkasıdır.

BUNLAR BİZİM HAREMİMİZE GİRDİ

Şimdi ne diyorlar, mağdurlar var. Benim oğlum böyle yapmadı diyorlar. Kusura bakmayın. Gerçek mağdur şehidimin yakınları. Bu zemini hazırlayanlara mağdur olarak mı bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler, Bunlar ümmeti parçaladılar. Bunlar aileyi parçaladılar. ısmarlama evlendirme törenleri yaptılar. Pensilvanyadakinin onlara şah damarından yakın olduğunu söylediler. Bunlar sapık ya.

HAİNLERİN DE ZEKİSİ VAR

Bu pazarlamacıların alıcıları da zaten hazırmış. Bu yapının gerçek yüzünü anlamak bir hayli güç hale geldi. Bir yanda eğitim gibi hayır gibi çalışmalar öne çıkartılırken diğer yandan örgütün tepesinden aşağı doğru süzülen şüphe yığını pek çoklarını rahatsız etti.

YANIMDA KİMSEYİ BULAMADIM

2010 yılından itibaren bu yapıya karşı açık tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım. Meydanlarda hep 'Bunların bankasına para yatırmayın, dershanelerinden okullarından çocuklarınızı çekip alın' diyordum. Sen paranı maaşını onlara yatıracak kadar zekisin. Sonra mağdurum. Unutmayın, hainlerin de zekisi var.