BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Suriye bataklığından nasıl çıkar?

Rus uzman: İran’la anlaşma Türkiye’yi Suriye bataklığından çıkaracak.

Abone ol

Rus gazeteci ve yazar Maksim Şevçenko, İran nükleer programı konusunda anlaşma sağlanmasının Türkiye’ye de faydası olacağını söyledi. Rus uzmanın iddiasına göre, anlaşma Türkiye’ye girdiği Suriye bataklığından çıkmasına yardımcı olacak.

İran ile sağlanan anlaşmayı Rus basınına değerlendiren Şevçenko, bu anlaşmadan öncelikle İngiltere ve ABD’nin demokrat kanadının karlı çıkacağını ifade etti. Rus uzman, “İran ve Türkiye de kuşkusuz kazançlı çıkacak. Çünkü bu olay Suriye ile ilgili gerginliği çok ciddi şekilde azaltacak. Bu durum Suriye krizinin barışçıl yolla olası çözümüne yol açacak.” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ BATAKLIĞA SÜRÜKLÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarıyla Türkiye’yi Suriye bataklığına soktuğunu iddia eden Şevçenko, “İran’la sağlanan anlaşma Türkiye’yi girdiği çok kötü durumdan çıkaracak. Her şeyi kendi isimleriyle kullanmamız lazım. Türkiye’yi bu duruma Erdoğan soktu. Türkiye, Suriye bataklığına eli ve koluyla girdi. Türkiye şimdi bu anlaşma sayesinde kendi yüzünü koruyarak bu bataklıktan çıkabilir. Gerçi bu kolay da sayılmaz.” yorumunda bulundu.

Rus uzman, Moskova’nın İran’ı her zaman desteklediğini ve ayrıca bu süreçte katılımcı ülke olduğuna işaret etti.

Geçtiğimiz günlerde İran ve P5+1 (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ve Almanya), İran nükleer programı konusunda taslak anlaşma sağlamış, İran uranyum zenginleştirmesini yüzde 5’in üzerine çıkarmayacağını kabul etmişti.