BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sınırında YPG kadınları nöbette

Türkiye'nin Suriye sınırına yerleşen Suriye PKK'sı, sınırda nöbete başladı. İşte bugün Resulayn'da çekilen görüntü.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktada bulunan Resulayn’da sessizlik hakim olurken, çatışmalar Til Ebiyad'a kaymış durumda. Buradaki şiddetli çatışmada çok sayıda El Nusra ve PYD üyesinin öldüğü bildiriliyor.

Sınırımızdaki Resulayn'da ise Suriye PKK'sı YPG’nin kadınları çatılarda nöbet tutuyor.

PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin kontrolü altına alınan Resulayn’da gece aralıklarla silah sesi duyulurken, sabah ise Ceylanpınar halkı güne normal başladı.

PYD'nin silahlı koluna mensup YPG'nin bayan askerleri Resulayn bölgesindeki yüksek çatılarda nöbet tuttukları görülürken silah sesleri ise aralıklarla duyuluyor.

pyd.jpg

Ceylanpınar ilçe halkı ise, "Haftalardır silah sesleri ve çatışmalardan uyuyamaz hale geldik, bazı evler gitmek istiyor yetkililerden bu konuya el atmalarını istiyoruz" dediler.

TİL EBİYAD KAN GÖLÜ İÇİNDE

Türkiye sınırı yakınındaki Til Ebiyad’da yaşanan çatışmalarda en az 35 El Kaide üyesinin El Ekrad Cephesi tarafından öldürüldüğü iddia edeliyor. Girkê Legê yakınındaki bir köyde YPG ile El Kaide bağlantılı gruplar arasındaki çatışmalarda da 11 ölü olduğu haberleri geliyor.

HALA 400 KİŞİ ESİR İDDİASI

El Ekrad, El Kaide’nin emiri Çeçen kökenli Ebu Musab’ı da yakalamış ve kaçırılan siviller karşılığında serbest bırakmıştı. Ancak El Ekrad, El Kaide’li gruplara anlaşmaya uymayarak tüm sivilleri bırakmadığı tepkisinde bulundu. Yerel kaynaklara göre 300 ila 400 sivil bırakılırken, halen yüzlerce sivil bu grupların elinde ve ölüm tehlikesi altında bulunuyor.

ARAP KÖYLERİNE DE KAYIYOR

YPG kaynaklarına göre Kürt kenti Girkê Legê ile Irak sınırı yakınındaki Arap çoğunluklu Til Koçer arasında bulunan Siwediye kentinde yaşanan çatışmalarda El Kaide’li gruplar 11 kayıp verdi.

Til Koçer’deki çatışmaları 6 gününe girerken YPG de ağır kayıplar veriyor.


IRAK'TA KARIŞIYOR
KERKÜK'TE SALDIRI : 5 PEŞMERGE ÖLDÜ

Kerkük’te düzenlenen bir saldırı sonucu sınır güvenliğini sağlayan 5 peşmergenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kerkük kenti ve nahiyelerinden sorumlu polis şefi Emid Sehed Kadir, Peyamner Haber Ajansı’na (PNA) yaptığı açıklamada, saldırının 21 Temmuz akşamı saat 16.00 sıralarında meydana geldiğini belirtti.

Kimliği belirsiz silahlı kişilerin sınır güvenliğini sağlayan peşmergeler üzerine ateş açması sonucu 4 peşmergenin olay yerinde hayatını kaybettiği, beşincisinin de ağır yaralandıktan sonra kurtarılamadığı bildirildi.

Kadir, peşmergelerin bölgenin güvenliği içine Zab ile Sergeran sınırında bulunduğunu ifade etti.

El Nusra liderine karşılık 400 Kürt

Suriye tarafında kan gövdeyi götürüyor. Şiddetli çatışmalarda rehine takası düne damga vurdu. El Nusra liderine karşılık 400 Kürt bırakıldı.

el-kaide-lideri-için-suriyede-takas.20130722134526.jpg

PKK'nın yerleştiği Resulayn padişahındı

El Nusra ile YPG'nin çatıştığı Resulayn'in Osmanlı Padişahı Abdülhamid'in özel mülkü olduğunu biliyor musunuz?

resulayn-padişah-abdülmecidin-özel-mülküydü.jpg