BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  GÜNCEL

Türkiye şehitlerini uğurluyor!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada şehit olan 4 asker bugün toprağa verildi

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Astsubay Hüseyin Çetin Çanakkale'de, Uzman Erbaş İbrahim Yıldız Yozgat'ta, Uzman Çavuş İsmail Zengin Balıkesir'de ve Uzman Çavuş Soner Özdemir Çorum'da son yolculuklarına uğurlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

Astsubay Hüseyin Çetin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, eskort eşliğinde Lapseki'ye ulaştırıldı. Cenazenin getirildiği ilçenin çarşı meydanında şehit astsubay Çetin için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi.

Tören sırasında Çetin'in eşi Hayrülnisa, annesi Necmiye, babası Recep Çetin güçlükle ayakta durabildi. Meydanda toplanan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyerek, ''şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

Yaklaşık 6 yıllık astsubay olan Çetin'in baba ocağına en son 3 ay önce geldiği, 7 aylık hamile olması nedeniyle eşini de köydeki ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi.Kılınan namazın ardından top arabasına konan Çetin'in cenazesi, bir süre taşındıktan sonra Şahinli köyü mezarlığında toprağa verildi.

YOZGAT ŞEHİDİNİ UĞURLADI

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

YOZGAT ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız için Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tören düzenlendi.

Cuma namazından sonra Yerköy İstasyon Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yerköy Şehitliği'ne götürüldü.

Kadın subayların tören boyunca elinden tuttuğu şehidin annesi Sema Yıldız, törene gelenleri ''ağlamayın'' diye uyardı. Şehidin kardeşi Faik Yıldız'ı da arkadaşları teskin etti.

Cenaze töreni sırasında vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteren sloganlar attı. Törene katılan bir grup kadın da ellerindeki bayraklarla terör örgütüne tepki gösterdi.

Şehit Uzman Erbaş İbrahim Yıldız'ın cenazesi, saygı atışı yapılmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

OĞLUMA PEYGAMBER OCAĞINDA YER VER

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]
OĞLUMA PEYGAMBER OCAĞINDA YER VER
Piyade Uzman Çavuş Soner Özdemir'in, cenazesi memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kuzhayat köyündeki evine götürüldü.

Şehidin annesi Ayşe Özdemir, kadın subayların kolları arasında teselli edilirken, ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi.

Anne şehit Özdemir'e, 'Allahım oğluma Peygamber sancağının altında yer ver' diye dua etti.

Şehidin kız kardeşi Arzu Özdemir ise, 'Kardeşim kınalı Soner oldu, biz onu Peygamberimizin yanına uğurladık' diye ağıt yaktı.

Şehit Özdemir için köy camisinde Cuma namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Özdemir, köy mezarlığında defnedildi.

Öte yandan şehidin kardeşi Ergül Özdemir, törene şehit askerin üniformasıyla katılarak, boynuna Türk bayrağı astı.

Şehidin erkek kardeşleri törene katılan komutanlar ve milletvekilleri tarafından sarılarak teselli edildi, baba Şemsettin Özdemir tören boyunca ayakta durmakta zorluk çekti.

NİŞANLISI AĞIT YAKTI

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]
NİŞANLISI AĞIT YAKTI
Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki Çarşı Camisi'ne getirildi. Zengin'in fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken şehidin annesi Aynur Zengin, kız kardeşi Pınar Zengin ile nişanlısı Makbule Kartepe'yi yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin annesi, kız kardeşi ve nişanlısı tören sırasında ağıt yaktı.

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari'nin kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törende terörü lanetleyen vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' gibi sloganlar attı.

Aynı saldırıda şehit olan uzman onbaşı Mehmet Suay dün akşam İskenderun'da toprağa verilmişti.