BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
MEDYA

Türkiye seçime mi gidiyor kulisleri sallayan iddia

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından şimdi de yerel seçimlerin öne alınması gündemde. Kulislerde 2019 martta yapılması gereken yerel seçimlerin önümüzdeki kasım ayında yapılacağı konuşulurken muhalefetten CHP erken seçime sıcak bakıyor.

24 Haziran’daki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından, henüz hükümet kurulmamışken, siyasi partilerin gündeminde yine bir erken seçim var. Ancak olası bir erken seçim kararı halinde muhalefetin desteğiyle anayasada değişiklik yapılması şart.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dün katıldığı yayında, gıda fiyatlarındaki artışları anlatırken yaptığı 'yerel seçimlerin erkene, 1 Kasım’a çekilmesinin doğru olacağı' yönündeki açıklaması üzerine de kulislerdeki bu iddia yerini tartışmalara bıraktı.  

CHP yönetimi, partinin yerel seçimlere hazır olduğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran'daki erken seçim öncesi söylediği bazı sözlerin ardından partinin olası erken yerel seçimler için hazırlıklar yaptığı, akademik kurullar oluşturulduğu, il ve ilçe teşkilatlarına da “Hazır olun” talimatının verildiği belirtiliyor.

CHP: AKP'NİN OYUNUNA GELMEYİZ CHP’nin Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün’ün annesinin ölümün üzerine başsağlığı ziyaretine gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş öncülüğündeki heyetin de “Yerel seçimlerin erkene, aralık ayına alınması ile ilgili görüşünüz ne olur” diye sorup görüş aldığı, buna karşılık da şu yanıtı aldığı kaydedildi:

“CHP, seçimden kaçmaz. Ancak böyle bir karar alınacaksa, bu kararın Türkiye yararına olup olmadığını yetkili kurullarında tartışır. Şu an için bizim gündemimizde yerelde erken seçim yok. Diğer partilerin de desteğiyle eğer Meclis’ten bu yönde bir karar çıkarsa, biz de adımlarımızı ona göre atarız. Biz, AKP’nin oyununa gelmeyiz. Eğer, bir oyun kurulacaksa, oyunun kurallarını CHP belirler."

Sitene Ekle