BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  GÜNCEL

Türkiye-Rusya ilişkilerini düzeltecek imza atıldı!

Rusya Başbakanı Medvedev, Türk-Rus ekonomik ilişkilerinin önünü açan imzayı attı.

Abone ol

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye ile Rusya arasında yedi ay kadar süren soğukluğu çözen imzayı attı.

DHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Medvedev'in imzaladığı kararnameyle, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetler yeniden ivme kazanacak.

Rusya Hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamada şöyle dendi: 22 Temmuz 2016 yılı 706 numaraları kararname, Rusya-Türkiye Ticari ve Ekonomik İşbirliği Hükümetlerarası Komisyonu'nun faaliyetlerinin ve ticari, ekonomik, bilim, teknik ve kültür işbirliğinin orta vadeli program projesine ilişkin görüşme sürecinin yenilenmesini ön görüyor. Devlet Başkanı'nın 583 numaralı 28 Kasım 2015 tarihli "Rusya'nın milli güvenliğinin sağlanması ve Türkiye'ye karşı özel önlemlerin alınması" adlı kararnamesinde değişiklikler yapılmasını öngören 314 numaralı 30 Haziran 2016 tarihli kararnamesi yürürlüğe girdi.

İmzalanan kararnameyle hükümetin 30 Kasım 2015 tarihli kararnamesinde değişiklikler yapılıyor. Bu değişikliklerle birlikte, Rusya-Türkiye Ticari ve Ekonomik İşbirliği Hükümetlerarası Komisyonu'nun faaliyetleri yenilecek. Ayrıca iki ülkenin 2016-2019 yıllarındaki ticari, ekonomik, bilim, teknik ve kültür işbirliğinin orta vadeli program projesine ve Rusya ve Türkiye'deki yatırım projelerinin finanse edilmesi için ortak fon kurulmasına ilişkin görüşme sürecinin yenilenmesine karar verildi. Kararnamenin Rus vatandaşlarına Türkiye turları satmamaları için tur operatörleri ve tur acentalarının kontrol edilmesine ilişkin maddesi geçerliliğini kaybetti. Türkiye'de OHAL ilan edilmesi sebebiyle Rusya Dışişleri Bakanlığı ve federal organlara Türkiye'de bulunan Rus vatandaşlarının güvenlik durumlarını kontrol etmeleri ve tehdit görmeleri halinde gerekli önlemleri alma talimatı verildi.'