BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye PYD'yi vurdu PKK şokta! Son dakika haberleri

SURİYE'den gelen son dakika haberlere göre Türk Silahlı Kuvvetleri PKK uzantısı PYD'yi vurdu. Gelen haberlere göre 18 hedef ve 200 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Abone ol

TÜRKİYE Fırat'ın batısı konusunda yaptığı uyarının gereğini yaptı. Gelen son dakika haberlere göre Suriye'de Fırat'ın batısına geçen PYD vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada 18 PYD hedefinin vurulduğu bildirildi. TSK açıklamasında 200 PKK militanının öldürüldüğünü duyurdu.

TSK'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

TSK sürpriz operasyonu dün akşam saat 21.11'de başlattı ve saat 23.59'da bitirdi. PYD-PKK'ya yönelik operasyon Maarrat Umm Hawsh bölgesine yönelik oldu.

TSK'dan yapılan son dakika açıklamaya göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının bölgede tespit edilen PYD/YPG terör örgütü unsurlarına yönelik düzenlediği hava harekatında paletli zırhlı, araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef ile 7 dinamik hedef imha edildi.

AA SON DAKİKA HABERİ : 200 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Anadolu Ajansı da gelişmeyi son dakika haberi olarak geçti. Haberde şöyle denildi;

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldı. PYD/PKK unsurlarınca karargah, toplanma, barınma alanı ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, bir zırhlı araç, ikisi silahlı 4 araç imha edildi. Harekat sonucunda 160-200 PYD/PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi.

PYD EL BAB'A SALDIRINCA

el bab haritası tsk pyd vurdu son dakika haberleri TSK'nın bu saldırısının El Bab'a girmeye niyet eden PYD unsurlarına yönelik olduğu tahmin ediliyor. Dün gelen haberler uyarılara rağmen PYD'nin Fırat'ın batısına geçerek El Bab'a saldırdığı yönündeydi.

El Bab'a TSK destekli ÖSO birlikleri girmeye hazırlanıyordu. Fırat Kalkanı çerçevesinde Dabık'ı kurtardıktan sonra birlikler El Bab'a yönelmişlerdi. ÖSO güçleri El Bab'ı almak için hazırlık yaparken PYD bir oldu bitti ile kente saldırdı.

TÜRKİYE FIRAT'IN BATISINA GEÇME DEMİŞTİ

Türkiye Fırat'ı kırmızı çizgisi ilan etmiş ve PYD güçlerine 'batıya geçme' demişti. PKK uzantısı PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi durumunda vurulacağı da defalarca dile getirilmişti. Türkiye uyarısının gereğini ilk kez yaptı ve PYD'yi vurdu.

PYD'YE SİLAH VEREN ABD NE DİYECEK?

ABD ve Türkiye PKK uzantısı PYD yüzünden sürekli karşı karşıya geliyor. Türkiye'nin tüm uyarısına rağmen ABD ısrarla PYD'ye silah veriyor. Türkiye'nin PYD'yi vurmasına onu besleyip palazlandıran Washington yönetimi ne tepki verecek merak konusu.