BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Nusaybin şehitlerini uğurladı!

Türkiye, dün Nusaybin'de şehit düşen evlatlarını yüreğine bastı! Diyarbakır, Giresun, Kahramanmaraş ve Balıkesir'de düzenlenen törenlerde gözyaşları sel oldu.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir, memleketi Diyarbakır'da gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen şehit eşi Seval asker selamı verdi, 15 yaşındaki kızı Sevcan ise babasının kepini elinden bırakmadı. Burada gözyaşları içerisinde helallik alınmasınının ardından Akdemir'in cenazesi cemevine götürüldü. Baba Mehmet Akdemir ise oğluna ait asker şapkasını taktı, fotoğrafını öptü.

Nusaybin'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Akdemir'in cenazesi memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde toprağa verildi. Törende, şehidin 15 yaşındaki kızı Sevcan, babasının tabutunu öperek gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Türkmenhacı Mezarlığında toprağa verildi.

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNE AĞLADI

Operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polisi İsrafil Kargı'nın cenazesi ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde defnedildi.

Şehit Kargı'nın (27) Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınmak üzere Güneşli Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Gariplik Camisinde İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından cenaze namazı kılındı. Görev yaptığı arkadaşları tarafından omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Gariplik Mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin bir silah arkadaşı ile Kargı'nın kardeşi, fularını emanet aldığı sırada birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

BALIKESİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın cenazesi de memleketi Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Kuyualan Mahallesi'ndeki babaevinin önüne getirildi. Cenazenin getirildiği sırada şehidin annesi Ayşe, babası Fikri ve eşi Ece Kaya duygulu anlar yaşadı.

Evin önünde "helallik" alınmasının ardından şehidin naaşı, mahalle meydanında hazırlanan tören alanına götürüldü.

Şehidin cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Kuyualan Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin cenazesi ise memleketi Giresun'un Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınmasının ardandan cenaze, Merkez Eski Camisi'ne getirildi. Cenaze namazı için koltuk değnekleriyle saf tutan baba Ali Kelleci'ye, törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bir süre destek oldu.

Şehit Kelleci'nin naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası Gümüşçay Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.