BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Türkiye neye hazırlanıyor dikkat çeken iki gelişme

TÜRKİYE Irak'taki Musul savaşına dahil olmaya mı hazırlanıyor? Bugün yaşanan iki gelişme gözlerin Irak sınırana dönmesine sebep oldu. Hulusi Akar Şırnak'a gitti, yeni bir tank sevkiyatı başladı.

Abone ol

IRAK sınırında Türkiye'nin askeri hareketliliği bugün 'zirveye' çıkınca neler oluyor sorusunu sordurdu. İki flaş gelişme ile gözler Şırnak'a döndü.

İlk gelişmeyi Anadolu Ajansı duyurdu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar yanına kuvvet komutanlarını da alarak Şırnak'a gitti. Orgeneral Akar ve beraberindeki heyetin Irak sınırında inceleme ve denetleme yapacağı duyuruldu.

ÖNCE BEŞTEPE SONRA ŞIRNAK

Hulusi Akar bu ziyaretin hemen öncesinde ise Beştepe Külliyesi'ndeydi. Erdoğan ile 1 saatlik bir görüşme yaptı. Basına kapalı görüşmeye dair hiçbir açıklama yapılmadı ve bilgi verilmedi. Bu durumda Akar'ın Şırnak'a yaptığı ziyareti daha da dikkat çekici kıldı.

İKİNCİ FLAŞ GELİŞME : SINIRA TANKLAR YIĞILIYOR

Askeri cepheden gelen ikinci flaş gelişme ise yeni bir parti sevkiyatın başlaması oldu. Sınır bölgesindeki Şırnak'ın Silopi ilçesine sevk edilen tank ve zırhlı araçlar, Gaziantep'in Nizip ilçesinden geçerken görüntülendi.

TÜRKİYE SINIRA YIĞINAK YAPIYOR

Musul savaşına havadan dahil olan Türkiye, bir süredir önlem mahiyetinde sınıra ciddi bir askeri yığınak yapıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta büyük bir sevkiyat yapılmıştı.

HER İHTİMALE HAZIRLIK

1 Kasım tarihinde A Haber'e konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık  'Her ihtimale hazırlık yapmak durumundayız' dedi. Işık'ın açıklamaları sonrasında Türkiye, Irak'a mı girecek yeni bir cephe mi açılıyor soruları gündeme gelmişti. Milli Savunma Bakanı Işık o açıklamasıda şunları söylemişti;

-"Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası."