BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  RAMAZAN

Türkiye mi Suudiler mi hata yaptı?

Ünlü ilahiyatçı Zekeriya Beyaz İnternethaber'e konuştu. Türkiye'nin Ramazan tarihi mi Suudilerin ki mi doğru?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Suudi Arabistan 'hilal görünmedi' deyip Ramazan'a başlamadı. Bugün onlar oruç tutmuyor. Peki Türkiye Ramazan'a erken mi başlamış oldu.

Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan ve Filistin'de ramazan 10 Temmuz çarşamba günü başlayacak. Peki Türkiye niye bir gün erken oruca başladı? Hangisi doğru?

Ünlü İlahiyatçı Zekeriya Beyaz bu sorunun yanıtı İnternethaber'e verdi.

BİLİM DIŞI UYGULAMALAR GEÇMİŞTE KALDI

"Bunlar sürekli tekrarlanan şeyler. O Arap ülkelerinde özellikle Suudi Arabistan'da orucun başlamasını ayı görmeye bağlarlar. Ayı da kim görecek, iki kişi yüksek bir yere çıkacak, gördük diyecekler ve şahitlik edecekler oruç başlayacak. Bunlar artık geride kalmış şeyler. Bugün bilim, bundan 100 sene sonra ayın ne zaman tutulacağını, güneşin ne zaman tutulacağını dahi tespit ediyor. Bunun için yüksek bir yere çıkmaya gerek yok. Astronomi ve bilim yoluyla bunlar bilinmektedir. Türkiye'nin bu konudaki davranışı bilimseldir, onlarınki bilim dışıdır. Türkiye'nin yaptığı şey doğrudur."

İnternethaber aracılığı ile Türkiye'ye de Ramazan mesajı veren Beyaz şunları söyledi:

"Ramazanın İslam dünyasına, özellikle Müslüman Türk Milletine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan temenni ederim."


SUUDİ ARABİSTAN RAMAZAN'A BAŞLAMADI

Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan ve Filistin'de ramazan 10 Temmuz çarşamba günü başlayacak. Haliyle biz Ramazan bayramını kutlarken onlar oruçlu olacak. Suudilerin oruca bir gün geç başlamalarının sebebi ise...

türkiye-ramazana-erken-mi-başladi.jpg

1 SAAT 19 DAKİKA FAZLADAN ORUÇ MU TUTUYORUZ?

Bu iddiayı ünlü ilahiyatçı Profesör Bayındır ortaya attı. Üstelik sadece bu da değil. İmsak gibi yatsı vaktinin de yanlış olduğunu iddia ediyor.

türkiye-fazla-oruç-tutuyor-1-saat-19-dakika.jpg