BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Kudüs için A planını devreye soktu!

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında ABD'nin Küdüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı Türkiye'nin hazırladığı yol haritasını kaleme aldı.

Abone ol

ABD'nin Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıması İslam dünyasında tepkiyle karşılandı. Türkiye'yi ayağa kaldırar karar sonrası Ankara Kudüs için yol haritası hazırladı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kudüs konusundaki çözüm planının ayrıntılarını bugünkü köşe yazısında aktardı.

ERDOĞAN EN GENİŞ KOALİSYONU SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR: (...)Ankara, Kudüs konusunda duyguları arka plana itip diplomasiyi öne çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle görüşüyor. Mümkün mertebe en geniş koalisyonu sağlamaya çalışıyor. Çünkü Kudüs kararı büyük planın bir parçası olarak görülüyor. 1948’de İsrail’in kuruluşundan sonraki en önemli adım olarak değerlendiriliyor. Sadece bu kararla kalınmayacağı, devamının geleceği düşünülüyor. Ankara’nın bir yol haritası var. Ancak bunun Türkiye’nin eylem planı olarak değil uluslararası işbirliği sonucunda alınmış kararlar olarak ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyor. Fransa’dan Rusya’ya, oradan İslam İşbirliği Teşkilatı’na kadar geniş bir yelpazede bu kararların tartışılıp uluslararası bir nitelik kazanmasına özen gösteriliyor. Doğru olan da bu. Yoksa İsrail’le diplomatik ilişkilerin kesilmesinden Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak ilan edilmesine kadar bir dizi karar alınabilir. Zaten uluslararası bir zemin oluşturulamazsa Türkiye kendi yaptırımlarını açıklayacak. Ancak o A planı değil, B planı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı