BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye İsveç'i 2-1 mağlup etti (Mevlüt ve Olcan'ın golü)

Türkiye A Milli Takımımız, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştığı İsveç'i 2-1 mağlup etti.

Abone ol

Fatih Terim ile hedefi “2016 Avrupa Şampiyonası” olarak belirleyen Türkiye, özel maçta İsveç'i 2-1 yendi. Ay-Yıldızlılarımızın gollerini 2. dakikada Mevlüt Erdinç ve 58. dakikada Olcan Adın kaydetti. İsveç'in tek golünü ise Toivonen attı. Yeni umutlarla yepyeni bir sayfa açan Milli Takım gelecek adına güzel sinyaller verdi

MAÇA GOLLE BAŞLADIK

Mücadelenin 2. dakikasında, Arda Turan uzun pasla topu sağ kanattaki Gökhan Gönül'e aktardı, ceza sahası çizgilerinin birleştiği noktadan Gökhan Gönül'ün kavisli ortasına çok iyi yükselen Mevlüt Erdinç'in kafa vuruşunda top kaleci Johan Dahlin'in solundan filelerle buluştu. (1-0) Golden sonra oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan Milli Takım, Zlatan Ibrahimovic ve Kacaniklic'i tutmakta zorlansa da ilk yarıyı 1-0 galip kapatmayı başardı.

İkinci yarıya iki değişiklik ile başlayan Fatih Terim, Alper Potuk'un yerine Murat Duruer, Burak Yılmaz'ın yerine ise Olcan Adın'ı sahaya sürdü. İsveç ise ikinci yarıya 4 değişiklik ile başladı. Bengtsson'un yerine Ekstrand, Markus Berg'in yerine Johan Elmander, Zlatan Ibrahimovic'in yerine Toivonen ve Antonsson'un yerine ise Per Nilsson oyuna dahil oldu.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf, ilk yarıda olduğu gibi Milli Takımımız oldu. Arda Turan'ın 53. dakikada yaklaşık 25 metreden çıkardığı şut çataldan geri döndü. Dönen topu röveşata ile kaleye gönderen Mevlüt ağları bulamadı.

GOLLER PEŞ PEŞE

Mücadelenin 54. dakikasında Semih Kaya'nın büyük hatası sonrası kaleci ile karşı karşıya kalan Toivonen, topu Onur'un sağından ağlara gönderdi ve maça eşitliği getirdi. (1-1) Golden hemen sonra rakip kalede baskıyı artıran Milli Takım, Olcan Adın'ın 57. dakikada kafayla attığı gol ile bir kez daha öne geçmeyi başardı. (2-1)

Gençlerbirliği forması ile başarılı bir sene geçiren Jimmy Durmaz, 66. dakikada yerini Tankovic'e bıraktı. Aynı dakika içinde bir oyuncu değişikliği de Milli Takımımız yaptı. Selçuk İnan'ın yerine Olcay Şahan oyuna dahil oldu.

Olcay Şahan'ın oyuna girmesiyle hareketlenen Milli Takım, 74. dakikada Mevlüt'ün ayağından bir gol daha buldu fakat bu gol ofsayt gerekçesi ile geçerlilik kazanmadı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve A Milli Futbol Takımımız, İsveç'i 2-1 mağlup etmeyi başardı.

milli_tepee.20140305224423.jpg