BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,61
HABER /  MEDYA

Türkiye İran ve Rusya'ya savaş mı açacak! Şoke eden yazı

TÜRKİYE Suriye'ye savaşa mı giriyor? İran ve Rusya'ya savaş mı ilan edilecek? Yazıyı kaleme alan hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak'ın genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül olunca sosyal medya dalgalandı.

Abone ol

SURİYE'deki örgütler üzerinden taşeron savaşı biterken devletler savaşı mı başlıyor?

Dahası...

Türkiye, Suriye'de savaşan Rusya ve İran'a savaş mı ilan edecek?

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak'ın tepe ismi İbrahim Karagül 'aleni bir şekilde' savaş çağrısı yapınca 'neler oluyor?' endişesi yarattı.İbrahim Karagül, "savaş çığırtkanlığı yapıyor" denilmesini bile göze aldığı yazısında "Bu müdahale olmazsa, birkaç yıl sonra Türkiye'nin parçalanmasını tartışıyor olacağız" dedi.

İşte İbrahim Karagül'ün kamuoyunda 'Türkiye savaşı mı giriyor?' endişesi yaratan yazısından bölümler;

(...) Bu iki ülke de hem Suriye halkına hem de Türkiye'ye savaş açmıştır. Tahran ve Moskova'nın bu ülkede yürüttüğü savaş Türkiye'ye karşı bir savaştır. Bu iki ülke aslında doğrudan Türkiye ile savaşmaktadır. Bunun gizlenecek hali kalmamıştır.

TÜRKİYE AÇIK SAVAŞA GİRMELİDİR

Kimse Türkiye'den bu tavrı beklemesin ve kimse bu tavrı bir olgunluk göstergesi olarak bize pazarlamasın. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için, bir yerde durdurmak için Türkiye gerekirse açık savaşa girmelidir, girmek zorunda da kalacaktır. Geç kalmış her günün ülkeye faturası çok ağır olacağı gibi, bir süre sonra tehlikeyi bertaraf etme fırsatı da kalmayacaktır.

TÜRKİYE ASKERİ HAREKAT YAPMALI

Türkiye Suriye meselesine doğrudan müdahil olmalıdır. Buna askeri harekat da dahil. İran ve Rusya'nın gerekçeleri bu kadar zayıfken bu ülkeye girebiliyorlarsa, sınırımızın sıfır noktasını bile bombalayabiliyorlarsa, Suriye halkını Türkiye'ye kovuyorlarsa, Suriye'den Türkiye'yi de vuruyorlarsa Türkiye'nin onlardan çok daha fazla ve gerçekçi gerekçeleri vardır.

BU SEFER DURUM CİDDİ

Kimse açıktan savaş istemez. Kimse Rusya ve İran'la Türkiye arasına savaşın girmesini istemez. Bunu temenni bile etmez. Ama bu sefer durum çok ciddi. Bugün adım atılamazsa yarın bugünkü müdahaleden çok daha zor şartlarla mücadele etmek zorunda kalacağız. Suriye rejimi, Şam yönetimi diye bir şey kalmadı artık. Orası yeniden dizayn ediliyor, bu durum bizi açıkça tehdit ediyor, savaş Türkiye'ye yöneliyor ve biz bunu kabullenip suskun kalacağız! Böyle bir şeye hangi ülke teslim olabilir? Müdahale için hem tehdit, hem fiili durum, hem de hukuki gerekçe vardır.

BANA SAVAŞ ÇIĞIRTKANI DİYECEKLER AMA...

Buna savaş çığırtkanlığı diyecekler, biliyorum, ama bu müdahale olmazsa, birkaç yıl sonra Türkiye'nin parçalanmasını tartışıyor olacağız. Bir yere not edin!