BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ile Rusya'dan son dakika Halep operasyonu vuruluyor!

HALEP'teki DAEŞ hedeflerine yönelik son dakika hava harekatı başlatıldı. Asıl bomba ise operasyonu Türkiye ile Rusya'nın ortak yapması oldu. Bu ilk kez oluyor.

Abone ol

TÜRKİYE ile Rusya ilk kez birlikte Suriye'de bir operasyona imza atıyor. İki ülke savaş uçakları ortaklaşa olarak Halep'te hava harekatı başlattı. Türk - Rus ortak hava harekatının hedefinde DEAŞ var. Operasyon diplomasi lisanında ise ABD ve batıya mesaj niteliğinde. 

Günün son dakika haberini Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, duyurdu. Rus general Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ unsurlarına yönelik ilk ortak hava operasyonunu bugün düzenlediğini söyledi.

Rusya ayrıca Rus jetlerinin Suriye ordusuna Deyrizor'daki IŞİD saldırılarını püskürtmek için destek verdiğini de belirtti.

RUS SU 24 UÇAKLARI İLE TÜRK F-16'LAR BİRLİKTE VURDU
Rudskoy, Suriye'nin onayıyla düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtti.

ABD BUNA NE DİYECEK?
Türkiye ile Rusya'nın ortak olarak Halep'te operasyon yapmasına ABD'nin vereceği reaksiyon merak konusu. PKK uzantısı YPG'yi ısrarla destekleyen ABD, Suriye'de izlediği politika ile Türkiye'yi kaybetme noktasına geldi.

NEREDEN NEREYE?
15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından ABD - Türkiye hattındaki ilişkiler soğuk bir döneme girerken, Moskova - Ankara hattında ise sürpriz yakınlaşma başlamıştı. Rusya uçağının düşürülmesi ile başlayan kriz biterken Putin ve Erdoğan eskisinden daha iyi dost oldular. İki ülke arasındaki bu yakınlaşma FETÖ'cü polisin büyükelçi suikasti ile bozulmak istenirken bu olay da tam tersi etki yaptı.

EZBER BOZAN GELİŞMELER
Rusya - Türkiye uçaklarının bugün ilk kez Halep'te ortak bir operasyon yapması ise gelinen son noktayı gösteriyor. Ankara hep ters düştüğü Suriye politikasında şimdi Moskova ile parelel bir çizgiye gelmiş durumda. Bu gelişme ezber bozacak daha büyük sürprizlere işaret ediyor.