BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  MEDYA

Türkiye için şok Öcalan kehaneti!

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasının Türkiye'yi yangın yerine çevirebileceği uyarısı yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı tarihe ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

SERBEST KALMASI OLASI

Milliyet gazetesi yazarı Nagehen Alçı'nın, "Öcalan'ın serbest kalması. Seçimlerden sonra bence olasıdır. Ben bir öngörü olarak görüyorum" demesi üzerine tartışmalar yeniden alevlendi.

Öcalan'ın serbest bırakılmasının yakalandığı ilk günden bu yana olası olduğunu ileri süren Candaş Tolga Işık, "Bırakılır. Aslına bakarsanız bugün itibariyle tartışma Öcalan'ın -bir gün- serbest bırakılması değil, o 'bir gün'ün hangi gün olacağı" diye yazdı.

TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNER

Işık, Öcalan'ın serbest bırakılmasında tarihin önemine işaret ederek şu uyarıyla yazısını noktaladı:"Öcalan bir gün çıkacak çıkmasına da... Yanlış bir zamanlama ya da yanlış bir hamle 'Barış getireceğim' derken ülkeyi bir anda yangın yerine çevirir. O saatten sonra da değil Öcalan'ı bütün örgütü İmralı'ya geri soksanız nafile. Bizden söylemesi."

Candaş Tolga Işık'ın 'Öcalan serbest bırakılır mı?' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:


Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edildiği günden beri devam eden süreci okuyabilen herkesin bu soruya cevabı aynı: Bırakılır. Aslına bakarsanız bugün itibariyle tartışma Öcalan'ın -bir gün- serbest bırakılması değil, o 'bir gün'ün hangi gün olacağı... ?

Düşünelim biraz... De ki Öcalan yarın serbest bırakıldı. İmralı'dan çıktı... Nereye gidecek? Türkiye'nin bugünkü şartlannda Öcalan için İmralı'dan daha 'güvenli' bir yer söyler misiniz? Bizimkiler farkında mı bilmiyorum ama Öcalan bunun gayet farkında...

Selahattin Demirtaşın İmralı'daki görüşmelerinden aktardığına göre diyor ki: "Kapıyı açsalar, bana çık deseler de çıkmam. Burada bulunma gerekçem ortadan kaldırılmadan İmralı'dan çıkmanın anlamı yok." Kaldı ki mesele Öcalan'ı serbest bırakınca çözülmüyor. 30 küsur yıldır eylem yapan bir örgütün liderini serbest bıraktıktan sonra aynı örgütün en kanlı eylemlere imza atan militanından en masumane sempatizanına kadar hiçbir mensubunu o an itibariyle ne cezaevinde ne de Kandil'de tutabilirsiniz.

ŞEHİT AİLELERİNE NE DİYECEKSİNİZ?

İşte zurnanın zırt dediği yer de tam olarak burası... Apo'yu tahliye ettikten sonra Bahoz Erdal'ı hangi gerekçeyle 'suçlu' ilan edeceksiniz? Bahoz Erdal'ı affederseniz, Bahoz'un talimatıyla yapılan eylemlerde şehit olan çocuklanın ailesine ne diyeceksiniz?

Özetle, Öcalan'ın serbest bırakılması son derece hassas bir konu... Çözüm sürecindeki en hassas denge Kürtlerin haklı taleplerini yerine getirip tatmin ederken, Türkleri rencide etmemektir. Macun tüpten çıktı, bu saatten sonra geri dönüş yok: Öcalan bir gün çıkacak çıkmasına da... Yanlış bir zamanlama ya da yanlış bir hamle "Barış getireceğim" derken ülkeyi bir anda yangın yerine çevirir. O saatten sonra da değil Öcalan'ı bütün örgütü İmralı'ya geri soksanız nafile. Bizden söylemesi.