BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34

Türkiye Cumhuriyeti'ne Fatiha okutanlar!

3. Köprüye bir kadın kahramanın ismi verilseydi daha şık olmaz mıydı? Mesela; Nene Hatun.


Dün atılan 3. Köprü'nün temelleriyle birlikte, kökleri eskiye dalları günümüze dayanan polemik konularımız da gündeme atılmış oldu bir bir.
 
"Köprünün temelleri neden dualarla atıldı? 
 
Köprünün adı neden "Yavuz Sultan Selim" oldu? İktidar bu isimle alevilerle arasındaki köprüyü de attı mı? Yavuz Sultan Selim 40 bin aleviyi katletti mi?
 
Köprüyle birlikte Osmanlı'nın temelleri yeniden atıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ne el- Fatiha! "
 
vesaire vesaire vesaire...

Türkiye Cumhuriyeti bir köprünün adı "Yavuz Sultan Selim" oldu, temelleri de dualarla atıldı diye toprağa verilecekse vay halimize.

Her bulduğu fırsattan din düşmanlığı devşirmeye çalışanlar, TBMM'nin tekbirlerle ve dualarla açıldığını unutmak mı istiyorlar, işlerine mi gelmiyor acaba?

Gelelim isim bahsine... 
 
Yavuz Sultan Selim, Osmanlı döneminin en başarılı padişahlarından birisi. Tarihini T.C'den başlatanların inadını saymazsak eğer bu milletin şanlı ecdadı arasında da en önemli isimlerden. 
 
Yavuz Sultan Selim'in 40 bin aleviyi katlettiğine dair tarih belgelerine baktığımızda ortada bir ihtilafın olduğunu görüyoruz. Bu bilgileri netleştirmek tarihçilerin, ihtilaflı bilgiler gölgesinde boyuna yorum yapmak da polemikseverlerin işi. 
 
Allah'tan tarih sosyal medyada yazılmıyor. 

Yoksa cengaver klavyeşörler yüzünden error dehlizlerinde boğulup giderdik.  
 
Köprünün adının Yavuz Sultan Selim olması Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'yle birlikte düşündüğümüzde bir dönemin ruhunu yaşatma isteğini işaret ediyor. O dönemden de, bu isimlerden de rahatsız olmamakla birlikte 3.köprüye bir padişah ismi yerine başka bir isim verilebilirdi diye düşünüyorum.
 
Bir şair, bir edebiyatçı ismi verilseydi bu kadar tepkiyle karşılanmazdı muhakkak.
 
Tarihimize baktığımızda bir çok önemli isim karşımızda duruyor.

Türkiye'ye mal olmuş şairlerimiz var. Mehmet Akif Ersoy mesela... Ya da "sevgi" denince ilk akla gelen "Yunus Emre"...
 
Ama asıl merak ettiğim neden böyle önemli, devasa yapılara kadın ismi vermedikleri.
 
Tamam ataerkiliz dibine kadar. 
 
Amenna...
 
Bundan zaten kimsenin şüphesi yok da bu vatan için mücadele etmiş, bunca erkek egemenliğe rağmen mücadelesini 10'a 20'ye katlayarak alanında 1 numara olmuş hiç mi kadın yok bu koskoca tarihin içinde?
 
Elbette var. 
 
3. Köprüye bir kadın kahramanın ismi verilseydi daha şık olmaz mıydı?
 
Mesela; Nene Hatun.
 
Mesela... mesela... mesela...
 
Sonuca bakacak olursak aslında temelleri atılan bu köprünün adı "3. Köprü" olarak kalacak. İsminin "Yavuz Sultan Selim" olması pratikte çok da bir şey değiştirmeyecek.

Çoktan dilimize yerleşen "3. Köprü" ifadesi devam edip gidecek. Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü "FSM" olarak anılıyorsa. 
 
Biz de güzel dileklerimizin kullanım hakkını saklı tutacağız.
 
Önümüzdeki köprülere bakacağız artık...