BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Bağdat yönetimiyle anlaştı! Barzani'ye büyük şok

25 Eylül'de yapılan tartışmalı Kürt referandumu sonrası Irak hükümeti çeşitli yaptırımlar uygulamaya başladı. Bu yaptırımlardan biri de petrol...Bağdat hühümeti petrolünün ihracatı konusunda Türkiye'yle anlaştı.

Abone ol

Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye petrol ihracatı konusunda sadece Bağdat hükümetiyle pazarlık yapılması konusunda anlaştı.

Irak Başbakanlık ofisinden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

TÜRKİYE BAĞDAT HÜKÜMETİYLE MUHATAP OLACAK

Yapılan açıklamada Türkiye'nin ham petrol ihracatı için Bağdat hükümetiyle prensipte anlaştığı duyuruldu.Türkiye petrol ticaretinde artık Irak hükümetiyle muhatap olacak.

REUTERS SON DAKİKAYI DUYURDU

Reuters haber ajansı, Türkiye ve Irak'ın ham petrol ihracatı için prensipte anlaşmaya vardığını son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Açıklamayı, Irak Başbakanlık ofisi yaptı.Açıklamada, "Türkiye petrol ticaretinde bizimle muhatap olacak" ifadesi dikkat çekiyor.

IRAK HÜKÜMETİYLE YAKIN İŞBİRLİĞİ

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) attığı referandum adımıyla birlikte Bağdat ve Ankara arasında yakın bir işbirliği söz konusu.Türk ordusunun Habur Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiği tatbikata Irak askerleri de katılıyor.