BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Afrin'e mi giriyor? Bakan'dan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin, Suriye'nin Afrin kentine her an operasyon yapabileceğini açıkladı.

Abone ol

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 6 Ocak'ta Almanya'ya giderek mevkidaşı Sigmar Gabriel'le görüşeceğini açıklayan Çavuşoğlu uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Afrin operasyonunun her an olabileceğini söyledi.

İran'daki olaylara ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ruhani'nin açıklamalarını olumlu bulduğunu belirtti. Dışarıdan müdahalelere karşı olduklarını belirten Çavuşoğlu, Netanyahu ve Trump'ın gösterileri desteklediklerini söyledi. Çavuşoğlu, "İran'ı eleştiren çifte standarttan uzak olmalı. Yönetim değişecekse seçimle değişmeli." şeklinde konuştu.

AFRİN'E OPERASYON YAPILACAK MI?

Gerekirse Afrin'e her an operasyon yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Türk ordusu olarak buna hazır ve nazır olduğumuzu söylemeliyim." dedi.

ALMANYA'YA GİDİYOR

6 Ocak Cumartesi günü Almanya Dışişleri Bakanı ile görüşeceğim. Bizim Almanya ile hiçbir problemimiz yok . Almanya ve bazı ülkelerin var; bize ne olduğunu söylemeliler.  Almanya ile ilişkileri daha iyi noktaya getirmek istiyoruz.

AVUSTURYA'YA İLE İLİŞKİLER DÜZELİYOR MU?

Avusturya Dışişleri Bakanı aradı, ilişkileri düzeltmek istediklerini söyledi. İstanbul Büyükada'ya davet ettik, konuşacağız.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD ile ilişkilerde 2017 sorunlu bir yıl oldu. Tüm bunlara rağmen ABD NATO müttefikimiz. İlişkilerimizin iyi olması gerekiyor ama bu ABD'ye bağlı. Bize yanlış yaparsa altında kalmıyoruz. 23 Ocak'ta çalışma grupları bir araya gelecek.

HAKAN ATİLLA DAVASI

Hakan Atilla davasının boş olduğunu görüyoruz. Ne çıkacağının bir önemi yok. Başka iddianame söylentilerinin de önemi yok; siyasi bir dava olduğunu ABD'ye de söyledik. Komediye dönüştü.