BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33

Türkiye Afrin’e girecekken, oynanan oyunlar!

Suriye’de 6 yıldır devam eden iç savaşın amacı belli.

Suriye’de 6 yıldır devam eden iç savaşın  amacı belli.

Böl, parçala yok et.Ve yeni devletler kur”.

İşte o yeni kurulması planlanan devletlerden biri de sözüm ona Kürt Devleti . PKK’nın başını çektiği, YPG, PYD, FETÖ, DAEŞ ne kadar terörist gurup varsa küresel güçlerin emrinde Türkiye’den de vatan toprağını alıp Suriye sınırında bir Kürt Devleti kurmak istiyorlar.Cumhurbaşkanı Erdoğan net olarak bunun mümkün olmayacağını söyledi. Ve söylediğinden bu yana gözümüzün içine baka baka  Avru- pa’sı bir taraftan, ABD’si bir taraftan, İsrail’i bir taraftan hatta Katar krizinde olduğu gibi Arap ülkeleri bir başka taraftan olabildiğince açıktan saldırıyorlar.

Amaç, Türkiye’yi güçsüzleştirmek. Oyun büyük.

İçerideki maşaları da var gücüyle iş başında. Öyle değişik tezgahlarla karşımıza çıkıyorlar ki ,şeytana papuçu ters giydiriyorlar.

Farkında iseniz son dönemde Suriyeli  mültecileri devreye soktular.

      //////                                       //////                              //////                                     

Suriye’deki kanlı savaşın  o ülkeden sonra en büyük etkisini Türkiye gördü.” Ne de olsa 100 yıl önce bizimde içinde bulunduğumuz Osmanlı toprağı, Osmanlı torunları. Hoşgörü ve merhamet ancak burada var” diyerek ülkemize göç eden mülteci sayısı İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  açıklamasına göre 3 milyon 551 bin 78 kişi.

İnsanlık ve demokrasi denince mangalda kül bırakmayan güya medeniyetin  merkezi Avrupa’daki sığınmacıların sayısı ise 800 bin civarında.Oradaki yaşam koşullarının bizimle kıyaslanması bile mümkün değil.

Son 5 yıldır ülkemizde bulunan mültecilerin ancak yüzde 10’u sınırımızdaki kamplarda kalıyor. Mültecilerin ilk tercihi İstanbul. Resmi verilere göre 485 bin 227. Ama gayri resmi rakamlara göre 600 bin civarında mültecinin İstanbul’da bulunduğu söyleniyor. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler adeta kendi gettolarını oluşturmuş durumdalar.

İkinci tercihleri Şanlıurfa. 428 bin civarında. Gaziantep’te333 bin 351,Hatay’da3 83 bin 453,Bursa’mızda ise  112 bin 523. İzmir’de 111 bin. Edirne ‘de 6 bin 511,Giresun’da 153, Gümüşhane de 78.

                                  //////                            //////                       //////

Elbette savaştan kaçıp, vatanından, evinden uzak diyarlarda yeni yaşam düzeni kurmak kolay değil. Ama Türkiye hem devleti hem de insanıyla misafirperverliğin en güzelini gösterdi ve göstermekte. Üstelik tüm kışkırtmalara karşın.

Ve o kışkırtmalar Bayramdan bu yana nasıl olduysa öyle bir artış gösterdi ki sanki Suriyelileri istemeyen büyük bir halk kitlesi var görünümüne büründürdüler.

Oysa öyle bir durum söz konusu değil.

İç İşleri Bakanlığı açıkladı:

Suça karışanlarda Suriyelilerin oranı yüzde 1 bile değil.Dilencilerde 200 ila 400 arasında. Bir çoğu da Suriyeli kılığına girmiş yerli dilenciler.

Bu oyunu MHP gördü ama maalesef CHP görmedi, görmek istemedi.Adalet Yürüyüşü bile HDP’nin katılımı ile oyunun parçası haline geldi.

Ne büyük tesadüf ki;

Tüm bunlar Türk askeri Afrin’e gireceği sırada gelişiyor.

Türkiye Afrin’e girecekken hem Afrin’de PKK’nın ve PYD ile YPG’nin başını çektiği sokak eylemleri yapılıyor hem de Türkiye’de HDP’liler CHP’nin ürüyüşüne eş zamanlı destek veriyor ve bir taraftan da Suriyelilere yönelik istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Bu insanlar 5 yıldır ülkemizde sessiz sessiz duruyordu da son bir haftadır mı saldırmaya başladı?

Bu arada DAEŞ’te devrede. İstanbul’da 15 Temmuz öncesi büyük kanlı eylem yapmak üzere olan 29 terörist yakalanıyor ve ABD’den “Türkiye için endişe duyuyoruz” açıklaması yapılıyor.

Hepsi oyunun bir parçası…