BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 8 şehidini son yolculuğuna uğurladı

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerimiz için Ankara Isparta, Balıkesir, Eskişehir Kırıkkale ve Samsun'da cenaze töreni düzenlendi. Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı.

Abone ol

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özürcan İnce için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Tören, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Isparta'da gerçekleştirilen cenaze töreninde ise şehit olan Uzman Çavuş Şehit Ali Hekim uğurlandı. Jandarma Uzman Çavuş Yahya Şen için de Kırıkkale'de cenaze töreni düzenlendi. Samsun'da ise Şehit Göksu için Avcı Sultan Mehmet Camisi önündeki meydanda tören düzenlendi.


ANKARA
Ankara'da Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen tabutun başında askerler nöbet tuttu. Şehit ailesi ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığı'na götürülen İnce'nin naaşı, buradaki şehitliğe defnedildi.


ESKİŞEHİR
25 yaşındaki Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Gök'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Nurcan Gök (46), babası Turan Gök (49), kardeşleri Burak (19) ve Batuhan Gök (7) ile yakınları, caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

Eskişehir Tek Yürek oldu...
Eskişehir'deki törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUN 
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu (29) için Merkez Avcı Sultan Mehmet Camisi önündeki meydanda düzenlenen törende, anne Fidase, baba Arif Göksu ile yaklaşık 1 yıl önce nişanlandığı Nesrin Atağ taziyeleri kabul etti. Şehit nişanlısının askeri üniformasını giyen ve tabutuna sarılan Atağ, "Hayallerimizi, umutlarımızı aldı hainler ama ağlamayacağım. Söz verdim." dedi. 

Helallik alındı...
Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Deliahmetoğlu Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

BALIKESİR
Şehit Okan Dinçer'in şehadet haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli'yi yasa boğdu. Şehidin cenazesi Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na uçakla getirildi. Cenazeyi Balıkesir il protokolü ve şehidin yakınları karşıladı. Şehidin cenazesi defin işlemleri için Bademli Köyü'ne götürüldü.

ISPARTA
Patlamada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (24), memleketi Isparta’da askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çatak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Hasan Şıldak Isparta Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bilgin Çetinbağ, devlet erkanı ile çok sayıda vatandaş ve şehidin yakınları katıldı.

KIRIKKALE
Batman’da PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve GATA’ya götürülürken uçakta şehit düşen Kırıkkaleli Uzman Çavuş Yahya Şen memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehidin cenazesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Batman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiBatman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiBatman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN