BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 10 bin kişilik ÖSO ordusu kuruyor

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde Fırat Kalkanı harekatı ve ÖSO'ya ilişkin ilginç ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı 10 bin kişilik ÖSO ordusu kuracağını yazdı.

Bugünkü yazısında hükümetin YPG'ye karşı Trump'a ÖSO kozunu sunacağını aktaran Acet, üst düzey askeri yetkiliden edindiği bilgileri paylaştı.

ABD'li yetkililerin Ankara'dan “20 kilometreden daha fazla aşağı inmeyin” talebinde bulunduğunu hatırlatan yazar, ABD'nin buradaki asıl amacının PYD kantonunun El Bab üzerinden birleştirmek olduğunu yazdı.

ÖSO'nun güçlenmesinin Suriye'de Türkiye'nin elini güçlendireceğini belirten Acet, yazısını böyle tamamlıyor:

10 BİNE KADAR ÇIKARILACAK

"Obama, DEAŞ'e karşı savaşmak üzere YPG'den bir ordu kurdu. Şimdi Türkiye, ÖSO'yu güçlendirerek YPG'ye alternatif olabilecek bir başka ordu kurmaya çalışıyor. Şu anda ÖSO bünyesinde 4 bin bin 500 civarında Suriyeliye askeri eğitim veriliyor. Bu rakam kısa süre içerisinde 10 bine kadar çıkarılacak.

TRUMP'A ÖSO ÖNERİSİ

Sonra ne mi olacak? Şu olacak: ABD'de Trump koltuğa oturduğu zaman, “YPG'yi bırakın, derdiniz DEAŞ'ı karada süpürecek bir güç ile ittifak yapmak ise eğer, güçlendirilmiş ÖSO ve TSK ile bunu birlikte yapabiliriz” denecek.

Trump bunu kabul ederse, kendisi bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Hem kaybetmek üzere olduğu değerli bir müttefikini geri kazanmış olacak, hem de DEAŞ'a karşı Suriye'de etkili bir netice elde edilmiş olacak."