BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
HABER /  POLİTİKA

Türkeş'ten akademisyenlerin bildirisine tepki

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, operasyonların durdurulmasını isteyen akademisyenlerin bildirisine tepki gösterdi.

Abone ol

Akademisyenlerin bildirisine ilişkin Türkeş, "Bilgisi olmadan bildiri yayınlamak akademisyenlere yakışmıyor. Onlara sadece Allah akıl fikir versin demek gerekiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 8. Büyükelçiler Konferansında konuştuktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KAYGI VERİCİ

Akademisyenlerin bildirisine ilişkin Türkeş, "Bilgisi olmadan bildiri yayınlamak akademisyenlere yakışmıyor. Bir konuda en iyi akademisyenlerin bilgi ile konuşması ve konuşulması gerekirken, hiç bilmedikleri bir konuda, anlamadıkları bir meselede sadece güncel medya haberlerine veyahut dezenformasyona dayalı haberlere bağlı olarak açıklama yapmaları Türk akademi hayatı açısından kaygı vericidir. Ama çok şükür ki Türk akademisyenleri onlarla kayıtlı değil. Aklıselimle, bilgiyle değerlendirme yapan başka akademisyenler de var. Onlara sadece Allah akıl fikir versin demek gerekiyor" dedi.

(İSRAİL'E SU VERİLEBİLİR Mİ?) "ÖNCE KIBRIS'A VERELİM SONRA GÖRÜŞÜLÜR TARTIŞILIR TEKNİK OLARAK VERİLEBİLİR"

İsrail'e su verilebilir mi yönündeki bir soru üzerine Türkeş, "Önce Kıbrıslı vatandaşlara verelim, sonra veya bundan arta kalan olursa Güney Kıbrıs Rum Kesimi de, başka ülkelerin de talebi olursa onlarla ilgili görüşülür. Teknik ve maliyetli bir konu. Düşünülmüş, tartışılmış bir konu değil. Teknik olarak verilir, verilebilir. Türkiye'nin Kıbrıs meselesinde iyi niyetle yapmaya çalıştığı, fedakarlıkla yürüttüğü konularda orada nasıl dezenformasyonla yanlış algılandığını ve yorumlandığını ifade etmek için söyledim" diye konuştu.