BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA

Türker'den Atatürk tartışılacak iddiası

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde Atatürk'ün tartışılmasına imkan verileceğini ileri sürdü

Abone ol

12 Haziran seçimlerinde yeni bir darbe hazırlığına gidildiğini iddia eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Atatürk'ün tartışılmaya başlanmasına imkan verecek yeni bir siyasal düzenin kurulması için planlanmış, tasarlanmış bir seçime doğru gidiyoruz'' ifadelerinde bulundu.

Gösterim öncesinde bir konuşma yapan Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Raul Betancourt Seeland, bugünün üst düzey askeri yetkilileri tarafından 11 Nisan 2002'de gerçekleştirilen ve 47 saat süren faşist darbe karşısında cesur Venezuela halkının zaferinin yıl dönümü olduğunu ifade etti.

Belgesel etkinliğinin gerçekleşmesinde gösterdiği dayanışma ve yardımlarından dolayı DSP Genel Başkanı Türker'e teşekkür eden Seeland, 2002'den bu yana her yıl 11 Nisan'ı acı ve üzüntüyle hatırladıklarını belirtti. Büyükelçi Seeland, darbe öncesi ve sonrası ülkesinde yaşananları aktardı.

DSP Genel Başkanı Türker de 2002'de Nisan ayında Hugo Chavez'in iktidardan uzaklaştırılıp diktatörlüğün ilan edilmek istendiği günlerde, Türkiye'de sivil darbenin ilk tohumlarının atıldığını söyledi.

"ECEVİT 'HAYIR' DEDİ, SİVİL DARBE HAZIRLANDI"

O tarihlerde DSP'nin iktidarda olduğunu ve Venezuela ile aynı petrol gücüne sahip Irak'ı işgal etmek isteyen güçlerin Türkiye'den yardım istediğini anlatan Türker, Başbakan Ecevit'in emperyalistlerin bu talebine 'hayır' dediği için kendisini devirmek üzere benzer yöntemlerle bir sivil darbenin hazırlıklarının yapıldığını savundu. Türker, ''Bizim kaderimizle Chavez'in kaderi aynı gün, aynı biçimde şekillenmiştir. Bunun sonucunda önce Bülent Ecevit'in hastalanmasını, ardından medyada çeşitli güçlerin sivil darbeyle ilgili çalışmalarını görüyoruz'' diye konuştu.

Bu seçimlerde başka bir darbe gerçekleştirilmek istendiğini iddia eden Masum Türker, ''Atatürk'ün tartışılmaya başlanmasına imkan verecek yeni bir siyasal düzenin kurulması için planlanmış, tasarlanmış bir seçime doğru gidiyoruz. Bu seçimde yine baş aktör medya olacak'' şeklinde konuştu.

550 milletvekilinin yüzde 20'si oranında kadın adayları olduğuna dikkati çeken Türker, en genç adayların en fazla gösterildiği partinin DSP ve en genç milletvekili adayının da DSP'nin Mardin 3. sıra adayı olduğunu vurguladı. Masum Türker, ''Bir gün biz gideceğiz ama DSP, bu genç adaylarıyla ve yetişen nesliyle birlikte Türkiye'nin tam bağımsız ve özgür olması için mücadelesini sürdürecek'' ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra ''Devrimden Canlı Yayın'' adlı belgeselin gösterimine geçildi.