BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  EKONOMİ

Turkcell kullanıcıları çok sevinecek

Turkcell kullanıcıları, artık istedikleri zaman kendilerini arayanlara telefonlarını açmadan o an ne yapmakta olduklarını bildirebiliyor.

Abone ol

Turkcell açıklamasına göre, Statune servisi ile, 150'den fazla seçenek arasından, kullanıcının seçtiği ''statü'' mesajı cep telefonu hattına tanımlanabiliyor.

Bu sayede kullanıcı, standart çağrı sesi yerine ne yaptığını, nerede olduğunu ya da nasıl hissettiğini telefonunu açmasına gerek kalmadan karşı tarafa iletebiliyor.

Statune servisi'nde, ''Durum'', ''Spor'', ''Neredeyim?'', ''Ne Yapıyorum'', ''Komik'' ve ''Özel Günler'' başlıklı altı kategori bulunuyor. Statune uygulamasını cep telefonuna indiren Turkcell'liler, isterlerse bu başlıkların içinden seçim yapabiliyor ya da doğrudan ''Statüler'' başlığının altında yer alan seçeneklerden birini tercih edebiliyorlar.

Uygulamada yer alan ''Ekstra'' başlığı ise, telefona yanıt verememe gerekçesini çok daha ilgi çekici mesajlarla açıklamak isteyenler için oluşturuldu. Bu başlık altında, ''Adalardayım'', ''Motosiklet Kullanıyorum'', ''Kuafördeyim'', ''Metrobüsteyim'' ya da ''Mangal Yapıyorum'' gibi eğlenceli ''cevapsız çağrı'' gerekçeleri yer alıyor.

Statune servisinden seçilen ''statü''yü ne kadar süre boyunca dinletileceğini belirlemek de mümkün. Seçilen mesaj ''sınırsız'' olarak atanabiliyor, süresi dolan ''statü'' ise otomatik olarak kaldırılıyor ve arayan kişiler tekrar standart çağrı sesini dinliyor. Hatta tanımlanan durum, istendiği an uygulamanın içinden tek bir butona basılarak kaldırılabiliyor.

iPhone ve Android kullanıcıları Statune'ü STATUNE yazıp 1040'a mesaj atarak cebine indirebiliyor. Dileyenler uygulamayı App Store ve T-Market'ten de ücretsiz olarak indirilebiliyor. Yalnızca Turkcell'lilerin kullanabildiği uygulama, 1 hafta boyunca hiçbir ücret ödemeden denenebiliyor. 1 hafta sonrasında abonelik ücreti, haftalık 50 kuruş. Statune uygulamasından yararlananlar, Turkcell şebekesi üzerinden kullanım için ayrıca bir internet bağlantı ücreti ödemiyorlar.